Horoscoop Josephine Baker: Dansend

[MOV=[A href=[A href=”http://www.youtube.com/watch?v=yIsaW9Jeg2c”]http://www.youtube.com/watch?v=yIsaW9Jeg2c[/A]]

Via Paul Sullivan kreeg ik deze film in mijn mailbox. Iedereen kent de naam Jospehine Baker – maar pas toen ik haar zag dansen met deze prachtige muziek erbij – begon ik me goed te beseffen hoe belangrijk haar rol als eerste vrouwelijke zwarte entertainer geweest is. Fantastisch gewoon. Van Beyonce tot Diana Ross en Shirley BasseyJosephine Baker inspireerde en blijt inspireren..  Hier is haar horoscoop:

Josephine Baker is geboren op 3 juni 1906 om 13.30 in Saint Louis, Missouri. Zij verliet school toen ze 12 jaar oud was en met 13 jaar begon ze haar carriere als “street dancer”. Met 15 had ze een rol als danseres in “vaudeville”. Ze was de laatste – en best betaalde danseres in een “chorus line”. Leven in de VS was hard voor een zwarte vrouwelijk entertainer en Josephine Baker verhuisde naar Frankrijk waar ze overnacht – van wegens haar erotieke dansstijl – beroemd werd. Baker was een vechter tegen onrecht. Al werd ze uiteindelijk Franse staatsburger – bleef ze de ontwikkeling in de VS volgen. In maart 1963- in de beroemd “march on Washington” stond ze op het podium naast Martin Luther King. Al lang voor Angelina Jolie en Madonna adopteerde Josephine Baker niet minder dan 13  multi-ethnic weeskinderen. Ze inspireerde kunstenaars en schrijvers zoals Picasso en Ernest Hemingway. Josephine Baker is de enige vrouw in de geschiedenis die de Franse  [A class=mw-redirect title=”Croix de Guerre” href=”http://en.wikipedia.org/wiki/Croix_de_Guerre”]Croix de Guerre[/A] ontvangen heeft voor haar steun aan het verzet tijdens de 2e Wereld Oorlog.

Dat Josephine Baker het ver zal schoppen in het leven is duidelijk. Ze heeft Maagd ascendant en Mercurius de heerser van de ascendant staat paal boven op de Midhemel in zijn eigen teken Tweeling. Dit is de horoscoop van een zeer intelligente vrouw.

Josephine Baker heeft haar carriere goed uitgestippeld en toen ze wat ouder was maakte ze een heel succesvolle ommezwaai van danser naar zangeres. Tweeling heerst over de stembanden – en het bleek dat Josephine Baker een goede stem had. Met niet minder dan vijf planeten rondom de midhemel die beheerst zijn door een zeer sterke Mercurius – was Baker in staat om meerdere rollen te vervullen. Flexibel. Multi-talented. Verbaal sterk en zoals die YouTube film laat zien – super beweegelijk. Haar ster status heeft met Venus conjunct met Neptunus te maken. Neptunus is meester in het creeeren van een fantasie beeld. Josephine Baker was de donkere helft, de enfant sauvage, the Black Pearl, the Bronze Goddess, enz. enz. Allemaal Neptunus allemaal fantasie. Venus in verbinding met Neptunus heeft ook speciaal met dans te maken. Baker had de gave om in de muziek op te gaan. Al dansend raakte ze in een soort extase en dit had een betoverende effect op de mensen die ernaar keken.

Maan in Weegschaal maakte Josephine Baker charmant en beminnelijk, terwijl de driehoek met Mars laat zien dat Josephine Baker haar emoties door bewegen tot uitdrukking kon brengen. Saturnus in zeven – vierkant Jupiter en de Zon – laat wel een bepaald hardheid zien die waarschijnlijk hard nodig was om te overleven als zwarte vrouw in de entertainment business in de jaren twintig van de vorige eeuw. Ze heeft moeten vechten, moeten knokken om haar ambities te realiseren. Maar Mercurius op de midhemel zegeviert….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen, vrouwen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *