Horoscoop:Radovan Karadzic

Radovan Karadzic, * 19/6-1945. (tijd onbekend).

We gaan hier niet in op de inhoudelijkheid van een ‘oorlogsmisdaad’ noch op de beweegredenen en al zeker niet voordat iemand veroordeeld is. (Mocht de tekst die illusie wekken dan is dat bij wijze van.) Vaker keek ik naar horoscopen van gekende grote misdadigers en het was me opgevallen dat die er net zo uit zien als die van ‘gewone’ mensen. Ook de horoscoop van de president van de USA ziet er net zo uit als die van mijn buurvrouw om maar iets te noemen. Ook ‘goed’ of ‘kwaad’ is niet eenvoudig te duiden, ja, een overgrote ambitie, een grote hoeveelheid power, een tomeloze wilskracht, dat kan men zien door grote lichten bij- of met elkaar. Maar of dat nu ‘goed’ of ‘slecht’ is, dat is een waardeoordeel en dat wil nog wel eens verlopen door de tijd.

Zo is de horoscoop van Radovan Karadzic ook niet zomaar toe te schrijven aan een ‘misdadiger’. We weten dat het een zeer intelligent man is, we weten dat een er groot politiek bewustzijn was ook door zijn afkomst. Dus de richting en interesse is duidelijk, maar waarom ging het bij Radovan Karadzic fout?

Eigenlijk heb ik maar één groot argument en dat is de Venus Mars conjunctie. Die komt bij duizenden mensen voor en duizenden hebben inderdaad een ‘obsessie’ voor iets, van postzegels verzamelen tot wielrennen. Als een belangrijk staatsman nu geobsedeerd raakt dan wordt het oppassen geblazen. Zijn obsessie kan vreselijke gevolgen krijgen.

Mensen met een obsessie zijn kwetsbaar, er lopen altijd ‘slechte’ mensen rond die het varkentje voor je willen wassen en dan is het uiterst moeilijk om nee te zeggen. In die hulp lijkt de ‘slechtheid’ zich wel te bundelen en gebeuren er de meest vreselijke dingen.

Venus Mars conjunctie, een groot goed, maar in verkeerde handen een groot kwaad.

PS. Weet je wie die conjunctie ook had? Adolf Hitler!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop:Radovan Karadzic

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *