Mercurius oppositie Neptunus

Vandaag gaan we het over Mercurius en Neptunus hebben – want deze week staan de twee planeten in oppositie met elkaar. Wat zou dat nou kunnen betekenen? We gaan op onderzoek uit.
Mercurius is o.a. de planeet van de communicatie, van de ratio, van het denken en handelen.  Neptunus heeft met mogelijkheden en zaken te maken die niet concreet zijn, met het onbestemde en grenzeloze. Het spiritualisme is een Neptuniaans bezigheid. Neptunus is wat astrologen een trans-personal planeet noemen. Hij staat zo lang in een teken dat zijn energie eerder met een generatie te maken heeft dan met een individu. Dit maakt de Neptunus energie moeilijker te hanteren en te integreren dan de energie van Mercurius. We kunnen de zee – waar Neptunus over heerst – ook niet forceren of commanderen.  In vergelijking, Mercurius staat nooit ver van de Zon (ons centrum) zodat deze energie direkt herkenbaar en toegankelijk is. “Ik denk” is Mercurius’ kreet. Om Mercurius uit te schakelen kunnen we Neptunus inschakelen. Tijdens het
mediteren – een bij uitstek Neptunus aangelegenheid – kunnen we het denken bedaren en tot innerlijke rust komen. Alleen bij het slapen – kunnen we de rijke van de dromen betreden. Kort gezegd: hetl lijkt alsof we eerst ons gewone bewustzijn moeten uitgeschakelen  – wil we iets van het rijk van Neptunus kunnen zien.

 Zo. Nu wil ik jullie wat voorbeelden geven van mensen die onder Mercurius oppositie Neptunus geboren zijn.

Laat ons beginnen met de vader van “spin” in de UK – Tony Blair. “Spin” is een engelswoord dat “tollen” betekent en een “spin-doctor” is iemand die expert is in het verdraaien van feiten. Een goede “spin-doctor” is in staat om je te overtuigen dat zwart eigenlijk wit is. Vreselijk. Tony Blair is geboren onder een Mercurius/Neptunus oppositie. 

Nog een politicus die geboren is onder deze oppositie is oud president van de VS, Ronald Reagan. Als president al kon Ronald Reagan ongeloofelijk warrig zijn – menige journalist maakte hier grapjes over. Uiteindelijk kreeg die oude acteur ook alzheimers – wat mij een erg Neptuniaanse ziekte lijkt. De herinneringen worden losgekoppeld van het bewustzijn zodat  men verdrinkt in een oceaan van vergetelheid…

Ook de oude Britse politicus, schrijver en oplichter Jeremy Archer heeft de oppositie in zijn horoscoop. Archer gebruikte zijn contacten om geld voor het goede doel in te zamelen. Helaas…belandde een groot deel van het opgebrachte geld in zijn eigen zak. Schade. Archer moest de gevangenis in waar hij ook nog een “best-seller” over zijn ervaringen schreef…..

Maar Neptunus is ook de “muse” die inspireert. Sommige astrologen beweren dat Neptunus een hogere octaaf van Venus is en brengen de planeet in verband met kunstzinnigheid. Zo het is interessant dat de muzikale genie Mozart onder de oppositie geboren is, evnals de bekende Nederlandse dichter en beedlhouwer Jan Wolkers.

Ik heb het idee dat het een enorme uitdaging moet zijn om de  energie van een Mercurius/Neptunus oppositie vorm te geven. Maar net als bij alle moeilijke aspecten tussen de buitenplaneten – bestaat er altijd de kans dat we onzelf zullen overstijgen. De vruchten kunnen dan ook enorm zijn.  Kijk waar deze oppositie in je horoscoop valt… en niets forceren!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, astrologie voor beginners, planeten en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *