Chiron, Neptunus, Knoop

 

Ik denk dat moderne astrologen gelijk hebben. Chiron heeft terecht de rol van de heler gekregen. Deze dagen staat Chiron conjunct met de Noorderlijke maansknoop. Wat zou dat nou kunnen betekenen?  Ik denk dat planeten op de knoop ons extra informatie over de lotsbestemming geven. De knoop heeft – tenminste als wij Reinhold Ebertin mogen geloven – iets gezamenlijks, het is een punt dat ons met anderen bindt. Het heeft met speciale ontmoetingen in het leven te maken. De knoop is dus mij samen met anderen. “Wij”. Los van mijn eigen, persoonlijke opinie over de Olympische Spelen die nu in China gaande zijn, zijn er veel mensen die deze games ook als een genezend gebaar zien.

Kinderen die nu geboren zijn hebben deze conjunctie in hun geboorte horoscoop. Dit zou kunnen betekenen dat deze kinderen later een bepaalde rol in het collectief moeten vullen/of karmisch gezien iets op hun schouders genomen hebben. Misschien zijn er omstandigheden in het leven dat de Chiron/Knoop persoon moet “overstijgen” . Ik denk hier ineens aan een lezing die in juni dit jaar door J.K. Rowling gegeven werd aan Harvard graduates. Dit is naar mijn idee een “ware” Chiron/Neptunus op de maansknoop toespraak. Prachtige woorden van inspiratie.

Iemand met een Knoop/Chiron conjunctie in de horoscoop zou een voorbeeld functie kunnen vervullen. Of, er zou iets “helends” in de persoon zelf kunnen zijn, iets heel subtiels in de aura, die anderen een bepaald helend gevoel geven.

Omdat de knoop – naar mijn idee – ook verbonden is met familie-karma is het ook interessant om iets van de voorgeschiedenis te weten. Zou er iets in het gezin kunnen zijn gebeurd die om heling vraagt? Of zijn er nog meer mensen in de familie die deze verbinding in de horoscoop hebben? Wat was hun rol?

Maar in alle opzichten – dit is een interessante conjunctie…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *