Olympische Spelen:zwemmer Michael Phelps

 

Michael Phelps * 30/6-1985. (tijd onbekend)

Het zwemfenomeen van deze Olympische Spelen.

Phelps powered his way into Olympic history at Beijing 2008 to become the first person to ever win 10 Olympic gold medals. “I just kept thinking wow, I’m the greatest Olympian of all time, It’s a pretty great title. It’s pretty neat, I’m definitely honored.”

Dat is wat op de officiële Olympic Game 2008 website staat. En ik geloof dat hij er hier in Peking 8 gaat wegslepen. Wat is er nu zo bijzonder aan deze man? Waarom zwemt hij zo snel? Kan een horoscoop daarover uitsluitsel geven? En over welke planeetstanden praten we dan, waar zit de kracht, waar schuilt het talent?? De horoscoop van Michael Phelps:

Laten we eens kijken. Maar eerst even een klein verhaaltje. Ik sprak eens een al wat oudere dame bij het zwembad die me vertelde dat ze in haar kinderjaren niet bij de zwemclub mocht, het was te duur. En dat terwijl ze ruimschoots de plaatselijke kampioene voorbij zwom. Altijd was er nog een spijtgevoel daarover. Haar horoscoop gaf als enige bijzonderheid een Zon Mars conjunctie aan.

Dit schoot me te binnen bij het bekijken van de horoscoop van Alain Bernard, Pieter van den Hoogenband en…. Michael Phelps. Ze hebben alle drie een Zon Mars conjunctie, de een wat wijder dan de ander maar met een maximum van 12 graden. Daarbij is ook steeds een verband met Neptunus, laten we daar de voorkeur voor water aan toe schrijven. Toch past hier een aanvulling, Mark Spitz heeft niet de conjunctie!! Wel een Zon Jupiter conjunctie waar driehoek een Mars Neptunus conjunctie staat. Dus wel dezelfde ingrediënten maar anders gegroepeerd.

Een mogelijke verklaring is dat Mars in samenstand met de Zon een puur voorwaartse drive geeft. Het hoofd voorruit in een alles negerende intentie naar voren. Ik ben er niet helemaal uit en dat komt doordat Mars ook steeds in die zwemmers horoscopen, gevangen wordt in een aspect met Neptunus. Dat zou betekenen dat het ego ‘bedwelmd’ wordt, tel daarbij de gewichtsvermindering volgens Archimedes en er opent zich een ander zijnsniveau. Misschien wel dat van een vis. Wie heeft een ander idee?

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in OlympischeSpelen, TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *