Usain Bolt: Horoscoop

Usain Bolt. 21 aug 1986
Olympisch Goud op de 100m sprint in 9,69 sec.

Een vreselijk dilemma, voor me ligt een horoscoop met een heel matige ‘krachtcapaciteit’. Als ik het vergelijk met de horoscoop van Carl Lewis dan mankeert er van alles aan. Om maar wat te noemen uit Carls horoscoop: een Pluto, Mars, Uranus conjunctie én een Jupiter Saturnus conjunctie, allebei goed voor een enorme (sprint) krachtexplosie. Bij Usain Bolt ontbreekt dit allemaal, ja, er is een Maan conjunct Jupiter vierkant Uranus en die zou voor verrassingen kunnen zorgen, maar een gouden medaille is alleen mogelijk als de rest van het veld een been breekt. Er is slechts één aspect dat ik noemen wil en waar Carl Lewis ook mee te maken had en dat is een mooi geaspecteerde Neptunus met in elk geval de Zon. De horoscoop van Usain Bolt.

Nu vallen de voeten onder Neptunus en de gedachte dringt zich op, dat om zó hard te kunnen lopen je over geweldige voeten moet beschikken, maar hierbij zet ik zelf al een vraagteken. Dan heeft Bolt ook nog een Neptunus Mars conjunctie en dat zou nog een speciale betekenis kunnen hebben. Die gedachten ontwikkelden zich na de tragische dagen van de Nederlandse sporters. Mars is ‘dadendrang’, is ‘ego’, is ‘zich willen bewijzen’ en de slechte dag van de Nederlanders wijt ik daar aan. Hollanders onder elkaar, euforie bij een enkeling, Heinekenhuis, pers, de prins!! Als de dadendrang te groot wordt blokkeren sommige sporters. De grote drang om te winnen(!) gaat ten koste van de snelheid, van de concentratie. Winnen is geen goed doel, sneller gaan wel. Zoiets. Een grote trainer als Guus Hiddink zei op een gegeven moment tijdens het EK tegen zijn spelers ‘jongens, morgen gaan we vissen’.

En bij Bolt zou dat er ook in kunnen zitten. Neptunus ontneemt Mars zijn egogerichtheid, zijn dadendrang, zijn vuur. Hij ging dan ook lachend over de finish. Dit aspect kwamen we ook tegen bij de grote zwemmers! Ook lui die gemakkelijk met de druk om konden gaan.

Dan is er nog de mogelijkheid dat de geboortedatum niet klopt. Astroloog Gieles heeft zich jaren suf lopen piekeren over de horoscoop van prins Bernard en die bleek ook ineens een andere geboortedatum te hebben en dan hebben we het niet eens over Jamaica waar het niet op een dag steekt.

Ik heb nog een pook in het vuur en dat is een razend helderziend nichtje en als het moeilijk wordt wil ik haar nog wel eens vragen. Ze lijkt echter wel met vakantie, maar ik kom hier op terug.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in OlympischeSpelen, TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Usain Bolt: Horoscoop

  1. Pingback: Horoscoop Usain Bolt - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *