Astrologie: Damien Hirst’s diamond skull

In het licht van het Rijksmuseum’s besluit “For the Love of God” ten toon te stellen, plaats ik dit bericht opnieuw. Het verscheen eerst op astrologie.blogo op 26 juni 2007.
Sinds 1 juni 2007 is in de White Cube gallery in Londen het nieuwste werk van de britse kunstenaar Damien Hirst te bewonderen. Het heet “For the Love of God” of zoals de engelse pers het noemen: ‘diamond encrusted skull.’. Het werk bestaat uit meer dan achtduizend diamanten met een waarde van 15.000.000 pond. Het hoofd zelf werd gekocht in een winkel in Islington en is van een Europeaan van rond de 35 jaar, die tussen 1720 en 1810 gestorven is.  Als je het hoofd wilt kopen, staat er een prijskaart op van 50.000.000,= ….. Een nieuw record voor een kunstwerk van een nog levend kunstenaar. Volgens Hirst zelf is het werk “a celebration of death”. Om het hoofd te zien wordt men via een lift naar een donkere ruimte gebracht, waar het werk bewaakt wordt door in het zwart geklede mannen. Een kunst-critic zei erover: “het lijkt wel een object waar men in een Essex discotheek omheen zou dansen.”

Het hele gebeuren spreekt boekdelen over Saturnus in LeoSaturnus de dood – leeuw de “dazzling” briljante viering ervan. De huidige Saturnus/Neptunus oppositie gaat ook over alle grenzen heen. 50.000.000 voor een kunstwerk heeft iets onwerkelijk. Neptunus is een belangrijke planeet in de geboorte horoscoop van deze kunstenaar. De chart van Damien Hirst (zie hieronder) is eigenlijk een grote t-vierkant. Deze configuratie roept veel innerlijke spanning en wispelturigheid op. Dit is iemand die continu in beweging is. Mercurius in Tweeling – conjunct met de noorderlijk maansknoop is ongetwijfeld de sterkste planeet in de chart. Hirst is the thinking man’s artist. A man with a mission. Ik denk dat Hirst via Neptunus (de geinspireerde kunstenaar) een prachtig middel (het werk zelf)  gevonden heeft – om zijn innerlijke onrust te uiten. Hirst: 7 june 1965, Bristol. Tijd onbekend. (klik op horoscoop)

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *