Saturnus vierkant Saturnus:Astrologie

Saturnus heeft nogal een slechte reputatie. Al zeg ik altijd als Steenbok “Saturnus is mijn vriend” spreek ik dat niet altijd even overtuigend uit. Ik heb net (twee dagen geleden) de transit Saturnus vierkant Saturnus eindelijk achter de rug. “Adieu Saturnus…” Deze vierkant heb je rond je 7, 21, 37, 49, plus min elk 14 jaar in feite. De vierkant waar ik nu over schrijf vindt plaats  rond de 50e levensjaar. Ik denk dat dit een crisis veroorzaakt die met het eigen dharma te maken heeft. Wat is dharma?

Wat is dharma? Laat het zo zeggen, het is de dharma van een bij om te buzzen.. het is de dharma van een cheetah om hard te lopen. Wat de mens betreft, onze dharma is de opdracht die we onszelf vooraf aan onze geboorte gegeven hebben, die we eigenlijk ook moeten volbrengen. Helaas – zoals Plato dat zo mooi beschrijft – drinken sommige van ons te diep uit de water der vergetelheid – waardoor we onze oorspronkelijke opdracht vergeten. We raken de spoor bijster en vergeten het werk waar we voor gekomen zijn. We dwalen af. Het is de taak van Saturnus ons door middel van crisis weer op de goede pad te krijgen. Geen simpele opdracht vind ik zelf. Zo krijgt Saturnus dit voor elkaar? Door een toenemende bewustzijn van de tijd, en een toenemende bewustzijn van onze eigen sterfelijkheid?

Als je jong bent heb je ander Saturnus ervaring dan als je ouder bent. Het uurglas is een mooie allegorie voor het leven zelf. Als je jong bent lijkt het alsof de zand in het uurglas nauwelijks beweegt maar naarmate je ouder wordt en er minder zand in het uurglas zit  – loopt het ineens zo snel door dat je het letterlijk voor je ogen ziet verdwijnen. En nu dringen we door tot de kern van mijn betoog. Ik denk dat de Saturnus transits die na de Uranus/Uranus oppositie plaatsvinden ons scherp bewust maken van het feit dat de tijd dringt. In ieder geval die vraag die ik mezelf gesteld heb is deze: “Wat kan ik doen in de tijd die mij nog gegund is dat mij dichter bij mijn eigen essentie, dichter bij ware zelf breng?” … Ik denk dat de Saturnus transits die na het 42e jaar plaatsvinden, te maken hebben met de ziel die om aandacht roept.

Wordt vervolgd.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Saturnus vierkant Saturnus:Astrologie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *