Statistiek en Astrologie: Mozart

Statistiek en Astrologie. Als astroloog zou je hier best wat problemen mogen zien want op de een of andere manier komen we er hier niet mee weg. Zelfs al zouden we de Astrologische pluspunten uit de onderzoeken van Gauquelin op een hoop vegen dan nog is mij dat te weinig om enthousiast te worden. Het lijkt wel of de kracht der grote getallen tegen werkt en toch is dat de enige juiste manier om iets te bewijzen. Ik kan slechts 3 oorzaken aanwijzen die roet in het statistisch- astrologisch eten kunnen gooien en dat is
1) De mens denkt na. Hij negeert de planeten en kiest volgens zijn ideeën. In bijvoorbeeld het geval van beroepskeuze zien we dat de ICT baan het goed doet, er wordt leuk verdiend en er is aanzien. De grote groep slaat zich er wel doorheen en de topper moet m.i.een goede Uranus hebben.
2) De mens is een kuddedier. We volgen de stromingen in de tijd. We zijn democraat, wonen liefst in groepen (steden, dorpen) en staan massaal stil in de file, we doen het liefst net als iedereen.
3) We hebben een afkomst. In Gorters Planetenloop staat een prachtig staatje van een familie die erg veel universitair opgeleiden in zich heeft tegenover een familie met meest allemaal leden met een zwakke gezondheid of criminele aanleg. (Beetje vreemd, die combinatie)

In het kleine onderzoek kom je daarentegen soms zeer frappante zaken tegen waardoor je weer gesterkt wordt in de werking van de astrologie. Een voorbeeld:

Amadeus Mozart * 27/1-1756 20.00 Salzburg, heeft Zon conjunct Saturnus en Mercurius (in Waterman) in oppositie met Neptunus.

Zijn vader Leopold Mozart * 14/11-1719 heeft exact dezelfde configuratie; Zon conjunct Saturnus en Mercurius (in Schorpioen) in oppositie met Neptunus.

Als astroloog wil ik hier graag ‘het wonderkind’ mee verklaren, door de wederzijdse astrologische toegankelijkheid in hun muzikaal talent. Men kan aanvoeren dat deze gelijke stand op toeval berust, maar gelukkig vond ik de geboortedatum van Chopin’s moeder. En daar zien we nagenoeg hetzelfde.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *