Jupiter Direct: Relaties uit de slop?

We gaan door. Jupiter direct, wat zal dat betekenen voor mensen met Jupiter in het 7e huis of als heerser van hun 7e huis? Het 7e is het huis van o.a. (liefdes)relaties. Met Jupiter retrograde zijn er waarschijnlijk problemen op dit gebied geweest. Men aarzelde teveel. Jupiter in Steenbok kijkt de kat zowieso uit de boom. Jupiter hier is veel minder uitbundig en neemt niet zo gauw risico’s als Jupiter in Boogschutter, Vissen of Kreeft – om maar wat standen te noemen. Goed. Nu komt er meer inzicht en order op zaken. Met Venus in haar eigen teken, Weegschaal, krijgt de liefde en relaties in het algemeen, zowieso wat meer ruimte. Je weet waar je aan toe bent, en dat is fijn.

Jupiter direkt in acht. Het achtste huis heeft vele betekenissen. Dit kan met het geld van je partner of je ex-partner te maken hebben. Een scheiding wordt uitgesproken! Winst van een samenwerking. Je krijgt je geld van een lastige klant. Trouwens, op het gebied van samenwerkingen: meer duidelijkheid wat de financieen betreft. Een erfenis komt naar je toe. Of – je gaat de diepte in. Je beslist iets te doen op het gebied van het 8e huis, bijvoorbeeld een studie psychologie, para-psychologie, diepte-psychologie, stervensbegeleiding enz. Je komt je innerlijke zelf tegen en krijgt meer inzicht in je onbewuste motieven.

Jupiter direkt in negen: Het 9e huis is o.a. het huis van long-distance travel- verder dan Belgie in ieder geval  šŸ˜‰ Dit is het natuurlijke huis van Jupiter. Je beslist naar het buitenland te gaan. Als je bang bent geweest om over de drempel te stappen – zal Jupiter direkt je er overheen helpen. De voorbereidingsfase is nu voorbij. Het 9e heeft ook met inzicht te maken. Inzicht in eigen denken – 9 staat tegenover 3. Grote levensbeslissingen zijn naar mijn idee een 9e huis zaak. De studie begint.

Jupiter direkt in tien: Dit is het huis waar o.a. werk en carriere onder vallen. Waar je naar toe streeft. Grote kansen dus hier. Steenbok is de natuurlijke heerser van 10. Je krijgt die baan. Je maakt een zet waardoor je ineens meer opvalt. Je tekent die contract. Met de steun van Jupiter – kan de rest van dit jaar heel interessant voor je worden. Pak je kansen en laat je vooral zien. Dit is ook het huis van de moeder. Je weet nu wat je te doen staat. Direkt betekent ook: duidelijk en in beweging.

Jupiter in elf: In de klassieke astrologie, is het 11e huis het huis van Jupiter’s Joy. Jupiter heeft het heel erg naar zijn zin hier. Altruism, vriendschap, grote plannen. Door je contacten met anderen kom je nieuwe mogelijkheden tegen. Mogelijke betekenissen zouden kunnen zijn: een vriendschap keert terug. Je komt weer tot elkaar. Of je beslist een einde aan een vriendschap te maken, dat kan ook. Je plaats in de groep wordt duidelijker. Je krijgt inzicht in hoe iemand met veel invloed over je denkt.

Jupiter in twaalf: Het 12e huis is het huis van beproevingen. Goed door beproevingen heen komen bouwt karakter. Het 12e is niet het meest makkelijke huis voor Jupiter maar het geeft wel het zelf-vertrouwen dat pas zichtbaar wordt als Jupiter over de ascendant gaat en in huis een staat. Je bent door een beproeving heen gekomen. Je weet meer over jezelf dan een paar maanden geleden toen Jupiter voor het eerst direkt ging. De klassieke betekenis van Jupiter is 12 is: succes in moelijke tijden.

Fijn Weekend Allemaal….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie voor beginners, planeten en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *