Feyenoord 100 jaar: De horoscoop

Feyenoord bestaat 100 jaar. Opgericht * 19/7-1908

We zijn als Noord Hollanders natuurlijk voor Ajax en hebben sympathie voor AZ, Volendam en Telstar maar we zijn toch ook altijd nog een beetje trots op Feyenoord. Dat stamt nog uit 1963 toen Feyenoord voor de Europacup ging tegen Benfica. Wat een gigantische happening was dat. Na de 0 – 0 thuis ging héél Nederland mee naar Portugal, bij wijze van spreken, wel kunnen we letterlijk spreken van ‘Scheepsladingen’ want er werden zeeschepen gecharterd om de supporters mee te kunnen nemen. De ‘Waterman’ en ‘de Grote Beer’ om in astrotermen te blijven. Nee, ze wonnen niet maar Nederland telde vanaf toen mee in de voetbalwereld, met dank aan Feyenoord!!

De horoscoop: Zonnetje in Kreeft is goed voor een ‘thuis’club en de vurige Maan in Ram conjunct Saturnus wil de baas spelen in voetballand. In het begin van de eeuw vond de oppositie plaats van Uranus naar Neptunus. Nu is het moeilijk om hier de opkomst van de sport aan op te hangen, maar ik kwam deze verbinding heel veel tegen bij de aanvang van de voetballerij en de Elfstedentocht. Voetballerij heeft veel met Mars te maken, denk aan de felle kleuren, de strijdgeluiden, de Marsmuziek en de Marsreep met zijn voetbal plaatjes. Veel clubs hebben in hun oprichtingshoroscoop een Zon Mars verbinding. Feyenoord heeft Mars op 19 graden staan, net als VVV, Den Bosch, NAC, Ajax, Utrecht, terwijl Fortuna, RKC, NEC en MVV de zuivere conjunctie hebben. Net als de FIFA opgericht op 21 mei 1904, binnen 1 graad! Bij Feyenoord staat Mars prachtig opgesteld tussen de Zon en Jupiter en dat lijkt me prima!

Even een klein stukje Feyenoord historie zoals dat op hun website te lezen is:Tussen de periode van 1960 en 1975 werden er goede resultaten geboekt. Feyenoord won tijdens deze periode 11 prijzen, waaronder 6 maal het landskampioenschap, de Europa Cup I, de UEFA-cup en de Wereldbeker. De wedstrijd om de Europa Cup voor Landskampioenen won Feyenoord van Celtic met 2-1. Het team onder leiding van Ernst Happel slaagde ver in de verlenging erin om de verlossende goal te scoren. Wie anders dan de legendarische Feyenoord spits Ove Kindvall maakte het doelpunt. Heel Rotterdam barste uit zijn voegen, er was iets gebeurd wat nog nooit een Nederlandse club gelukt was. Feyenoord waren de sterkste ploeg van Europa.

En juist in die dagen wandelde Pluto pr. over Jupiter heen, er was groot geld binnen gekomen.

Feyenoord: Van harte gefeliciteerd.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Feyenoord 100 jaar: De horoscoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *