Horoscoop:9/11 – Saturnus en de GC

 

Ik heb- door de jaren heen – heel vaak naar de horoscoop van 9/11 gekeken. Want het is duidelijk: 9/11 heeft onze wereld veranderd. Het heeft geleid tot de zgn. “War on Terror” die het leven van zoveel mensen verwoest heeft. Als astrologe hoop je dit allemaal in de 9/11 horoscoop terug te vinden. Het is nu zeven jaar geleden sinds de 9/11 aanvallen -en zeven is een fascinerend nummer die met de cyclus van Saturnus te maken heeft. Na zeven jaar komt er een crisis – vanuit de cyclus van Saturnus bekeken – en wat kunnen we vanochtend in de kranten lezen: De Verdeeldheid over 9/11 neemt toe. Minder mensen geloven dat de 9/11 aanvallen – door Al Quaeda gepleegd waren. Veel minder mensen denken dat de VS de juiste actie ondernomen heeft en George W. Bush zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als een nog grotere schurk dan Nixon…. De horoscoop van 9/11

 

De trickster – Mercurius staat hier paal op de ascendant en heeft een heel bijzonder relatie met Saturnus. De driehoek tussen de twee is nauw en de wederzijdse recepties laat zien dat deze twee planeten met elkaar samenwerken. Een perfect uitgevoerd plan. Mars geeft de daders weer. Want deze daders zijn moordenaars en moordenaars vallen onder de heerschappij van het zevende huis. Mars in Steenbok – valt ook onder het heerschappij van Saturnus. Bij antiscion valt deze Mars op de Maan in het teken Tweeling. De Maan = het volk.

De Maan staat conjunct met het galactische centrum. In tegenstelling tot wat de meeste astrologen denken – ik vind de GC en de GC graden prominente plekken innemen in juist dit soort belangrijke horoscopen. Ik vind dus de GC – zeker in mundane horoscopen – een zware lading hebben. Niet goed dus. EN hier zien we Pluto en Saturnus (twee extreme standpunten)  in oppositie. Een “double whammy” die over de asc/desc as van de VS horoscoop valt.

Zo zeven jaar na dato – zien we dat transit Saturnus op het punt staat om over de 9/11 Zon te gaan. Veel vragen… kritisch vragen… over de leiding en de respons op de aanvallen. De Zon staat voor de leiderschap.  Er zijn teveel vragen en niet genoeg antwoorden. Transit Saturnus staat nu ook in vierkant met 9/11 Saturnus. De behoefte aan antwoorden en om helderheid neemt toe. Ik ben zelf heel benieuwd waar we staan over nog eens zeven jaar als transit Saturnus in oppositie komt te staan met 9/11 Saturnus. De behoefte aan antwoorden zullen blijven.

P.S. Een Amerikaanse vriend attendeerde mij op het volgende: 9/11 is ook 911 en dit is het nummer dat je in VS moet draaien voor de politie, brandweer en ambulans. Dit is Mercurius – de trickster – hier op de ascendant. Ongeloofelijk – nietwaar?

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop:9/11 – Saturnus en de GC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *