Merril Lynch, Lehman Brothers, Pluto…

In de UK zal “maandag 15 september” de geschiedenis ingaan als “meltdown monday“. Met de Volle Maan in Vissen  – brak het nieuws dat twee grote “investment” banken in de VS de krediet crisis niet overleven. Vissen is de laatste teken van de dierenriem en heeft met einden te maken – Virgo daarentegen staat voor kritisch analyse. Gisteren werd het duidelijk dat een van deze twee banken het niet zou redden (Lehman Brothers) en dat de ander Merril Lynch dringend hulp nodig had. Een horoscoop voor Lehman Brothers hebben we niet. We weten alleen dat het geschiedenis van de bank ergens in 1850 begint
onder de conjunctie van Uranus en Pluto – in de laatste graden van de Ram. Een perfecte combinatie van planeten voor stock market trading. Pluto is het grote geld – Uranus is speculatief en neemt graag risico’s. Ram loopt voorop de parade. Ram staat graag aan de wieg van iets nieuws. Tot sept. 1850 stond Jupiter  – in Maagd. Best kans dus dat die Volle Maan deze Jupiter gekraakt heeft.

Maar dit is alleen het topje van de ijsberg. Wat we hier duidelijk zien is de hand van Pluto. Zowel Merril Lynch als de Lehman Brothers hebben enorme winst gemaakt door handel op de “property” markten. Toen de huizenmarkt begon in te storten  vorig jaar – was het duidelijk dat dit het begin van iets “groots” kon zijn. Pluto in Boogschutter = op grote voet leven. Krediet betekent in feite “live now – pay later”. Steenbok is de “reality-effect”. Dit is waar de “paymaster’ aan de deur klopt. Er zijn wetten in het universum. Steenbok eist van het collectief dat we terug met onze voeten op de aarde komen. Saneren. Afslanken. “Back to Basics”. Dit dames en heren is wat wij astrologen “The Pluto Effect” noemen….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, Pluto in Capricorn en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Merril Lynch, Lehman Brothers, Pluto…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *