Horoscoop: David Blaine

Op maandag is de Amerikaanse illusionist David Blaine aan een nieuwe stunt begonnen. Deze keer gaat Blaine drie dagen ondersteboven hangen, boven een ijsbaan in New York. Blaine heeft zich in het verleden in een glazen kist laten begraven, heeft bijna 60 uur in een ijsblok doorgebracht, heeft meer dan een maand in een plexiglas doos boven Londen gezeten zonder eten en nog meer…  Is die man gek….? De horoscoop van David Blaine, 4 april 1973, New York. Tijd onbekend

David Blaine heeft een groot voorbeeld: Harry Houdini. Dus het leek me eerst zinvol om Blaine’s horoscoop te vegelijken met die van zijn held. Ik wilde de eventuele overeenkomsten tussen beide horoscopen zien. Zowel Houdini (24 maart 1874) als David Blaine zijn geboren onder het teken Ram. Rammen houden van een uitdaging en nemen heel graag risico’s. Het vraagt enige moed om zulke stunts te doen. “Don’t try this at home”. Beide zijn dus waaghalzen en willen graag aandacht. Daarnaast heeft Blaine ook de behoefte aan spanning – die Zon ingaande oppositie Uranus i- houdt in dat hij continu opzoek is naar nieuwe uitdagingen en kicks. Hij wil over de grenzen heen.

Zowel Houdini als Blaine hebben Mercurius in het teken Vissen. Dit is glibberig. De Vis wil graag ontsnappen en zijn geboren entertainers. Een aantal van de stunts die beide heren uithaalden hebben dan ook letterlijk met het thema “ontsnappen” te maken. Ontsnappen uit een doos onder water bijvoorbeeld. Saturnus vierkant Mercurius – geeft zelf-discipline en geestelijke volhouding.

De stunt is begonnen op de dag van de equinox. Transit Saturnus maakt een t-square van zijn Mercurius/Saturnus vierkant en Mercurius gaat over enkele uren retrograde lopen. Ik ben heel benieuwd of David Blaine het drie dagen volhoudt.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen beroemdheden en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *