Horoscoop: Hoogoven Ijmuiden: 90 jaar

 

90 jaar Hoogovens IJmuiden * 20/9-1918. Het heet nu Corus en is onderdeel van het Indiase Tata Steel maar bij velen zal het bedrijf diep van binnen gewoon ‘Hoogovens‘ heten. Mijn werkzame leven begon er totdat het MC in Scorpio ging lopen en ik naar iets anders begon uit te kijken. Wat bleef was het goede gevoel dat ik altijd over Hoogovens heb gehouden. Ik hoorde aan de IJzer-kant, Hoogoven 4 en 5, de Pelletfabriek en later Hoogoven 6 en 7. Hoewel ik ook nog een jaartje ‘Martin’ heb gedaan. Dat was de ‘gevaarlijke’ staalfabriek waar de ruwe klanten werkten. Ik pakte er eens een hete meetlans aan die net uit het vloeibaar kwam, de rook sloeg er af. Iemand greep me, en rende met me naar een waterbak, siiiiis, geen tijd voor oh of ah, gewoon actie. Kerels met vuur, die had je daar!! Een kijkje in de horoscoop.

Toch een wonderlijk verhaal voor zo’n zware industrie, de Zon in Maagd(!) tegenover de Maan in Vissen. Hier zien we al het sociale van het bedrijf, want dat was het zeker en waarschijnlijk nu nog. Ook de conjunctie van Venus met Mercurius wijst daar op.

Jupiter conjunct Pluto wil ik hier nu eens niet financieel duiden, Pluto gaat namelijk ook over grote machines en met Jupiter erbij, over héle grote machines. Want dat was zeer imponerend en daar waren we ook trots op, alles was er gigantisch groot. Door de gasleiding naar de centrale kon met gemak een auto rijden, werd me ooit verzekerd. En op de top van HO 6 zat je zo hoog als op de Domtoren. De belangrijkste planeet is echter Mars, dat is de planeet van IJzer en Vuur en die staat verhoogd in Scorpio te stralen onder mooie aspecten van Zon en Maan en staat tevens in de top van een driehoek die mede gevormd wordt door Saturnus en Uranus welke in oppositie staan. Hiermee is prachtig uitgedrukt dat de oude techniek (Saturnus) en de nieuwe (Uranus) dit bedrijf vorm gaven.

90 jaar worden betekent ook dat er 3 Sterrenbeelden zijn gepasseerd en dat over een kleine 4 jaar Steenbok wordt binnen gegaan. Consolidatie? De top bereikt? In elk geval 30 jaar de tijd om na te denken over het teken Waterman en de nieuwe techniek van Uranus. Ik ben benieuwd. In elk geval van harte gefeliciteerd.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *