De Waarde van Goud:de astrologische Zon

Het is interessant dat in tijden van financieele crises mensen investeren meer in goud. Sinds vorig jaar toen de problemen met de VS huizenmarkt begon – is de prijs van goud aardig gestegen. Het bereikte een hoogte punt van 1000 dollar per ons -in maart – met de Zon – de planeet die over dit edele metaal heerst – verhoogd in het teken Ram. Daarna zakte de prijs enigszins alleen om vorige week stevig terug te komen met een stijging op een dag van 90 dollar per ons. Hiermee werd een nieuwe record gehaald.

Goud is een fascinerend metaal. Het glimt net als de Zon en is onverwoestbaar. Goud wordt geassocieerd met pracht en praal. Het is de Koningsmetaal. En zoals we weten gaat de Koning (de Zon) nooit dood. Daarom roepen we “The King is Dead. Long Live the King”. Zijn plaats op de troon wordt gewoon overgenomen door zijn opvolger en hiermee wordt de stabiliteit en de continuïteit van het rijk en het welzijn van het volk gegarandeerd. Evenzo met goud. Investeerders zien in goud –iets wat onverwoestbaar is – iets wat nooit zijn waarde zal verliezen.

Voor de alchemisten was de zoektocht naar goud een soort queeste. Voor Carl Jung waren hun activiteiten niets anders dan de psychologie in zijn kinderschoenen. Voor Jung was de metaal lood een symbool voor het ongedifferentieerde zelf, het zelf voordat de individuatie proces begonnen was. Het goud daarentegen was het symbool voor de individu die het moeilijk proces goed doorlopen had.

Astrologische gezien is de Zon – het symbool voor het zelf, de held, de heldin, de centrale kern van de persoonlijkheid. Dit zelf is van onschatbare waarde. Daarom hoor je weleens de waarschuwing: “Als je maar jezelf niet verliest”.

De waarde van goud is misschien te vergelijken met de waarde van de eigen individualiteit en van het zelf. Als je jezelf bent is het dan ook meer dan goud waard. Dan voel je de spontaniteit en energie van de Zon vanuit je eigen hart komen, precies zoals het hoort. Dan ben je zelf het centrum van je eigen universum en straal je liefde en warmte uit.

Is het toeval dat de Zon, Goud en het Zelf een link met elkaar hebben? Ik – in ieder geval – denk van niet. 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *