Horoscoop Paul Newman

Hij was een van mijn favoriete Hollywood sterren: Paul Newman. Lang voor zijn rol  in “Butch Cassidy and the Sundance Kid” was ik een grote fan. Neem zijn rol als Brick bijvoorbeeld in Tennessee William’s “Cat on a Hot Tin Roof“. Het samenspel tussen Liz Taylor en Paul Newman was zinderend. Met transit Jupiter rondom zijn ascendant is Paul Newman vandaag weer helemaal in het nieuws. (hij is gisteren overleden). Na het kijken van zijn horoscoop begrijp ik ook waaroom ik Paul Newman zo geweldig vond. Ik denk niet dat we ons zomaar tot een bepaalde ster aangetrokken voelen. De horoscoop data voor Paul Newman: 26 januari 1925, 06.30, Cleveland, Ohio. Bron geboorte akte.

Zijn heldere blauwe ogen doen mij aan een Schorpioen ascendant denken. Ze hebben iets koudbloedigs en doordringends. Hij heeft wat we in engels “presence” (aanwezigheid) noemen. Als Paul Newman in de camera keek, wat het net alsof hij door je heen kon kijken. Maar Newman heeft een druk bezet Steenbok ascendant.

Paul Newman was geweldig goed in het spelen van types die met zichzelf worstelde. (Denk aan The Hustler, Cool Hand Luke, Hud, Cat on a Hot Tin Roof). Dat worstelen, dat innerlijke conflict, vond ik altijd heel fascinerend om te zien. Paul Newman heeft Pluto op de descendant in oppositie met Ascendant, Jupiter, Mercurius, en Venus allemaal in Steenbok-dus het is het logisch dat hij geweldig goed was in het neerzetten van personages die of in een innerlijk gevecht verstrikt waren of met de omgeving. Je voelt Pluto bij Newman – vandaar de associatie met het teken Schorpioen.

Kijkend naar mijn eigen horoscoop, Newman’s Saturnus staat op mijn ascendant, en zijn ascendant en al zijn planeten in Steenbok – staan conjunct met mijn eigen Mercurius. De diepte en complexiteit van zijn karakters, fascineerde mij. Waren mannen echt zo? Maar goed. Ik heb nooit van oppervlakkige movies gehouden. En dit alles staat helemaal los van het feit dat Paul Newman een hele knappe vent was.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen beroemdheden en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *