1764: Pluto’s overgang naar Steenbok

Pluto van teken Boogschutter naar Steenbok. De vorige keer dat dit plaats vond was in 1764, om precies te zijn op 1 november 1764 betrad Pluto het teken Steenbok. Wat gebeurde er toen? En is dat te vergelijken met de huidige situatie? Want astrologisch zou dat toch moeten.

Het intikken van het getal 1764 bij Google leverde eigenlijk alleen maar een beeld op van de verhouding Europa tot de Nieuwe Wereld ‘Amerika’. Het begin van een periode die omschreven staat als de American Revolution.

Wikipedia begint zo: “The revolutionary era began in 1763, when the French military threat to British North American colonies ended. Adopting the view that the colonies should pay an increased proportion of the costs associated with keeping them in the Empire, Britain imposed a series of taxes followed by other laws that proved extremely unpopular”.

Hier zien we in ieder geval een aantal ingrediënten dat ook in deze tijd speelt: geld, macht, Amerika en … een omwenteling. Want al is de race nog niet geheel gelopen, het is gedaan met de vrijheid van de geldwereld. Saturnus – de overheid – zal hier regelend gaan optreden want we zijn nu overgeleverd aan gokkers en graaiers, de goede niet te na gesproken. Toch zou dit wel eens slechts een aanloop tot, kunnen zijn.

De Amerikaanse Revolutie had uiteindelijk tot gevolg dat de macht van het oude Europa over de ‘Staten’ van Amerika totaal verdween. Weer was er een financiële aanleiding, want we hebben het wel over Pluto, die de revolutie inleidde. Gedurende de daaropvolgende 16 jaar dat Pluto door Steenbok liep is er heel veel gebeurd en gestreden, dat te maken had met het vrij komen van de Europese (Britse) overheersing en dat eindigde in de ondertekening van de ‘treaty of Paris’. De vereniging van de eerste 13 States of Amerika was een feit. Toen liep Pluto alweer het teken Waterman in.

Als deze situatie gelijke trekken vertoont met de voor ons liggende periode, dan zou het wel eens niet alleen bij een financiële crisis kunnen blijven, maar een inleiding gaan vormen voor het opnieuw schudden van de Wereldkaarten. En ook deze keer zal aan het eind van die periode de Waterman verschijnen (2025) en dat is wel weer hoopgevend!!

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *