Horoscoop: Pluto in Steenbok

Om te beginnen laat ons even bij het teken Steenbok stil staan. Steenbok is een hoofd teken en de hoofdtekens markeren belangrijke keerpunten in de astrologische jaar cyclus. Zowel de zonnewendes als de equinoxen, vallen aan het begin van de hoofdtekens. Het is heel simpel: hier wordt een grens bereikt. Net zoals de aarde door de aantrekkingskracht van de Zon zich moet keren, zo is er voor alles een begin en een einde. We kunnen de natuur wetten niet negeren. Zo zien we nu – in de wereld om ons heen – dat dit astrologische feit bevestigd wordt. Het ongebreidelde optimisme van de Boogschutter moet ruimte maken voor een meer nuchter, realistisch kijk op de dingen: Steenbok. De beurzen zijn in chaos, de wereld lijkt op een recessie te stevenen en Pluto sluipt langzaam de Steenbok binnen. Mooi om te zien.

Pluto in Steenbok: Time for a Re-think…. tijd om opnieuw over dingen na te denken.

Steenbok heeft met de maatschappij te maken, met de politieke infrastructuur, met de traditionele gang van zaken. Het wordt steeds duidelijker dat de oude categorien van links en rechts niet meer werken. De politieke partijen moeten hun standpunten opnieuw definieren. Dit vraagt meer politieke overtuiging en authenticiteit.

Steenbok heeft ook met de ouderdom te maken. Laangzaam maar zeker beginnen de luidruchtige Pluto in Leeuw generatie hun gang naar de tehuizen te maken. De stilte van de zwijgzame, lijdzame Pluto in Kreeft generatie wordt doorbroken. Met behulp van de Pluto in Leeuw generatie zullen we meer inzicht krijgen in wat er achter de scenes in tehuizen en verpleeghuizen plaatsvindt. Door hun inspanningen zullen er grote veranderingen in de ouderen zorg optreden. De zorg zal klein schalige en meer “huiselijk” (Kreeft staat tegenover Steenbok) worden. Misschien wordt de regels rondon euthanasie zelfs herzien. Pluto in Steenbok – de wetgeving rondom de dood.

Pluto heeft met het gebied onder de grond te maken en Saturnus (Steenbok) heerst over tunnels. Graven naar de rijkdom der aarde. Pluto wil taboe’s doorbreken dus waar wordt er gegraven? Precies.  Graven op plekken waar men tot nu toe niet heeft willen graven. Antarctica of de Noord Pool bijvoorbeeld. De Steenbok is verbonden met koud en verlaten plekken. OOk hier worden er dus taboes doorbroken en regels opnieuw bekeken. 

Steenbok heeft met de tijd te maken en Kreeft met moeder aard. Pluto kun je als een tijd-bom  zien. De acties van militanten op het gebied van de natuur nemen nieuwe vormen aan. Greenpeace en andere zachte milieu groeperingen moeten plaats maken voor een nieuwe generatie protesters, die veel militanter zullen zijn. Deze nieuwe aktie voerders zullen aanvallen plegen op mensen die beroepen uitoefenen die de aarde schaadt. 

Pluto in Steenbok: Pluto heeft met de nucleaire capaciteit te maken en Steenbok met de ouderdom. De oude en nu versletene nucleaire reactoren zullen een grote risico voor de omgeving gaan vormen en zullen vervangen moeten worden. Denk aan nucleaire lekken. Problemen met oude centrales en problemen bij het vervanging ervan (denk aan tijdelijke opslag ruimten, enz)behoren tot de mogelijkheden.

Pluto heeft met de mafia te maken. Steenbok met de gevestigde orde. De strijd met de georganiseerde misdaad zal nieuwe vormen aanemen. Op zich is dit een goede ontwikkeling zolang als regeringen de kans niet grijpen om de vrijheid van de burger nog verder aan te tasten. Ik denk namelijk dat het toezicht op burgers “big brother is already watching you” zal toenemen. In reactie hierop zal er een tegenbeweging kunnen ontstaan van kleine militante groepen die buiten de gevestigde orde bewegen. Onzichtbare (Pluto) types die hun identiteitspasjes verbranden, geen bankrekening hebben, enz. enz. De weerstand tegen het verlies van rechten zal toenemen. Deze nieuwe aktievoerders zullen via de internet, via moles (soort spionnen), via banken, onrust en wanorde zaaien.

Pluto in Steenbok brengt ons terug naar de kern, naar de essentie. Pluto heeft ook met catharsis en heling te maken. Door datgene wat niet langer levensvatbaar is op te ruimen, komt er eindelijk ook ruimte voor wat nieuws.

Dit is een greep uit de vele mogelijke uitwerkingen van Pluto in Steenbok. Het belangrijkste op dit moment is de realisatie dat we met z’n allen nu een grens bereikt hebben. We kunnen niet verder in de huidige richting. 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, Pluto in Capricorn en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop: Pluto in Steenbok

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *