Astrologie: Astrotuineren Waterman

Ik heb Waterman aan de cusp van mijn vierde huis. Ik heb nooit een huis willen kopen. Het liefst zou ik in een joert willen wonen ergens op de grens met China. Met heel je gezin in een ruimte in een prachtig omgeving. Het idee van inpakken en ergens anders naar toe gaan spreekt ook mijn maan in Kreeft in negen aan. Maar goed, sinds een aantal jaren, heb ik een volkstuin, met daarop een klein kabouter huis. Ik heb het gekocht, maar eigenlijk is het niet van mij. Het behoort aan mijn groep vrienden, die allemaal genieten van deze groene plek in de stad. We bouwen er samen iets moois op.

Op deze plek langs de Amstel hebben ooit grote kassen gestaan. Dit verklaart de gemene glasscherven die je hier af en toe in de aarde vindt, als je aan het planten bent. Hier kun je je ook behoorlijk in de vinger snijden als je geen handschoenen draagt. Dit is Mars. Giftige planten en bomen zoals de taxus, en hemlock, doen het goed bij mij (Saturnus). Ik heb ooit een vogelnest opgehangen, die vrijwel meteen bezet was door wespen. Wespen die steken, vallen ook onder Mars. Muggen? Absoluut. Brandnetels heb ik ook. Alles wat steekt heeft met Mars te maken. Brandnetels maken wel een heerlijk soep, als je ze vroeg in het jaar plukt.

Saturnus vind ik ook langs de grens van mijn tuin en die van de buren. Ik voer al langer strijd met die klimop en toch vind ik het ontzettend mooi. Elk jaar – denk ik – “zal ik die tuin wegdoen?”. We hebben geen stroom en mijn zoon die computer gek is, vindt de speeltuin alllang niet meer zo leuk. Ik twijfel meestal tot mei….. daarna gaat het over.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astro-tuin en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Astrologie: Astrotuineren Waterman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *