Madonna Vijftig! En Bijna Gescheiden

Deze week wordt Madonna vijftig – met Saturnus in transit op haar ascendant. Yuk!! Al had Madonna haar leeftijd graag willen verbergen – krijgt ze de kans niet. De komende dagen staat ze volop in de belangstelling. En wat is het precies dat de gemoederen bezighoudt? Haar leeftijd (Saturnus) of met andere woorden  hoe oud cq jong Madonna voor haar leeftijd eruit ziet. Is ze onder het mes geweest? Welke wonder middelen slikt ze? Past haar gedrag bij een vrouw van middelbare leeftijd? Vijftig – dat is toch middelbare leeftijd? De horoscoop van Madonna 16 augustus 1958, 07.05 Bay City, Michigan:

De transit van Saturnus over de ascendant heeft een nogal sober uitwerking en als Madonna ergens een illusie over haar leeftijd op na houdt – wordt dat haar nu -hoe dan ook- ontnomen. Natuurlijk zal ze daar lichtvoetig over doen. Ze is door de jaren heel wat gewend. Misschien heeft ze olifantshuid… Niets daarvan. Saturnus staat ook op het punt om een conjunctie te maken met de radix Maan in het eerste huis van Madonna’s horoscoop. Desondanks alle berichten die het tegendeel beweren, heb ik het idee dat Madonna met vijftig – zich behoorlijk alleen voelt.

(Dit artikel werd eerst geplaatst op Madonna’s 50e verjaardag. Saturnus is nu direct en we horen over de scheiding met Guy Ritchie. Saturnus door een heeft ook met het wederopbouw van het eigen leven te maken. Maar zoals ik toen al schreef…. Madonna zal zich behoorlijk alleen voelen. Een wereldtoer is wat dat betreft – misschien zelfs een afleiding geweest.)

Ik heb het idee dat het ouder worden misschien wat pijnlijker is voor vrouwen dan voor mannen. Een vrouw wordt vaker op haar uiterlijk beoordeeld en een vrouw van rond de vijftig zit vaak in of bijna in, de overgang. Natuurlijk kan ook de overgang d.m.v. hormonen beinvloed worden. Het is op afstand te houden – maar daar zit wel een prijskaart aan. Wie met haar hormonen speelt – speelt met vuur.

De Maan in het eerste huis – is behoorlijk zichtbaar in de horoscoop van Madonna. Haar naam – Madonna – heeft ook associaties met de oer-moeder en met de maagdelijke, jonge vrouw. Ze heeft al gezegd trouwens nooit meer “Like a Virgin” te zingen.

Madonna is een rol model voor een generatie vrouwen. Net zoals Josephine Baker, zal ze die rol ook altijd behouden. Maar vandaag –  heb ik toch een beetje sympathie met haar.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in vrouwen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *