Pluto: Slow Fashion: De Mode Ver Voorbij

Alles heeft zijn voor en nadelen. Ook Pluto in Steenbok. Tot nu toe hoor je veel over de negatieve uitwerking van Pluto in de Bok. Over de implosie van capitalisme, over de destructie van systemen die niet meer werken, enz. enz. Maar Pluto in Steenbok heeft ook positieve kanten. Neem bijvoorbeeld het idee van “slow fashion“. Slow fashion staat haaks op het idee van “de mode”. Het heeft met stoffen te maken die lang mee gaan en van het opnieuw uitoefenen van de oude ambachten. Hand werk komt terug. Het basis idee is je koopt alleen als je het persoonlijk (Kreeft) leuk vindt. Kopen omdat het “in de mode” is, is passe. We mogen niet kopen voor een paar maanden en het dan weggooien, en opnieuw kopen. Het is onverantwoord.

Steenbok heeft duidelijk ook iets van, weg franje, terug naar de basis. Saturnus hoort bij Steenbok en heeft met het skelet te maken. The bare bones. Ik week zeker dat het idee van re-cycling een enorm hoge vlucht gaan nemen met Pluto in Steenbok. Pluto heeft met transformatie te maken. En wat is recylclen in feite…

Met Pluto in Boogschutter werd kleding vaak snel en gedachteloos aangeschaft – en minstens zo snel weggedaan. Alsof alles maar om de laatste trends gaat. Hier voel ik de beweegelijk energie van de Tweeling/Boogschutter as. Steenbok/Kreeft daarentegen is hoofd enerige. Doel gericht. En Steenbok is het teken van de maatschappij in de brede zin van het woord. Dus met Pluto in Steenbok, vragen wij ons collectief af, waar willen we naartoe? Dit zoektocht naar betekenis kan zeker zeer positieve kanten hebben. Maak je borst nat… Een paar websites over designers die het consument meer bewust wil laten worden…

snurkbeddengoed

mind what you wear

Tineke Greijdanus

hendrikje horsten

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Pluto: Slow Fashion: De Mode Ver Voorbij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *