Alan Greenspan: De horoscoop van….

Alan Greenspan, 6/3 – 1926. (tijd onb.)

Greenspan steekt hand in eigen boezem.” Luidde de kop van onze krant. “De voormalige topman van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, Alan Greenspan, is geschokt door de omvang van de financiële crisis. Hij pleitte donderdag voor meer regels voor banken en nam afstand van zijn vroegere beleid om de financiële markten vrijwel geheel vrij te laten”. De horoscoop van Alan Greenspan…

Wat gek toch dat iemand in zijn positie de medemens zo positief beoordeelt dat hij ze ongeremd hun gang laat gaan. Of verwachtte hij dat de ‘Markt’ zelf regelend zou optreden bij malversatie? Wat is het voor man? Hij begon zijn werkzame leven als klarinettist, studeerde economie maar moest zijn studie afbreken wegens geldproblemen. Geldproblemen? Geld problemen ja! Toch wist hij het te schoppen tot voorman van de Fed (de Centrale bank van de Verenigde Staten van Amerika. In Amerika is alles mogelijk!

De horoscoop van Alan Greenspan beschouwend zie ik toch met een zachtmoedig mens. Vissen en Venus Jupiter conjunct heeft zachte trekken. Een buitengewone intelligentie mag je verwachten met Mercurius conjunct Uranus waarop driehoek Maan conj. Saturnus staat. Zijn contact met de schrijfster en filosofe Ayn Rand overtuigde hem van de ‘totale vrijheid’ idee (zie Objectivisme). Ik ben haast geneigd om dit zuiver intellectueel te zien daar hij eigenlijk maar één dwang aspect heeft (Pluto opp. Mars) welk door zijn Zon – zou moet worden – weggevangen. En daar zit dan vermoedelijk het probleem, zijn Zon is niet sterk genoeg om dit moeilijke aspect te verzachten. Hij is er te lief voor.

De Pluto – Mars oppositie omschrijft (sterk ingekort) mw Hamaker als volgt: “De spanningsaspecten tussen Mars en Pluto zijn wel de heftigste en krachtigste die we kunnen hebben. Alles wat met daadkracht, energie, actie en dergelijke te maken heeft, is hier verbonden en geïntensiveerd. De felheid en vechtlust van deze aspecten kunnen extreme vormen aannemen, zowel in positieve als in destructieve zin”. Vervolgens: “De koppigheid, wilskracht, machtsbehoefte en geldingsdrang zijn groot, kunnen ons ontoegankelijk maken voor wat andere willen”. Hier kon zijn Zon niet tegen op.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, horoscopen beroemdheden, TonBrakenhoff en getagd, , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Alan Greenspan: De horoscoop van….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *