De Verkiezingen in de VS:Sander Littel

Nu de beslissing van de presidentsverkiezing van de VS nadert, is het verleidelijk om de (progressieve) horoskopen van beide kandidaten eens te vergelijken, zeker nu we (met de geboortecertificaten als bron) min of meer betrouwbare tijden te pakken hebben gekregen. De horoscopen

John Mc Cain, 29 Aug 1936, 18:25 EST, Colon, Panama, 9N22, 79W54. ASC 6PI00.
Barack Obama, 4 Aug 1961, 19:24 AHST, Honolulu, 21N18, 157W52. ASC 18AQ03.

Wat direct opvalt, is dat McCain in het laatste traject van zijn Progressieve Maanfase – dus sterk afnemend in licht – is beland, terwijl de Maanfase van Obama daar precies tegenover ligt, dus nog toenemend in licht. Verder staat de progressieve Maan van Obama heel dicht bij diens ASC, duidend op een mogelijke spoedige verandering (van omgeving), terwijl die van McCain zich naar cusp VIII beweegt, weg van de politiek (VII).
Beide indicaties geven m.i. Obama direct een voorsprong.

Het is dan interessant om te zien of er indicaties in de progressies en transits voor 4 november te vinden zijn, die dit kunnen bevestigen. Ik doe een vrij willekeurige greep uit de vele indicatoren, maar probeer daarbij wel zoveel mogelijk te focussen op de hoekpunten.

(De afkortingen die ik gebruik zijn p voor Progressief en d voor Dag (oftewel transit). De radixstanden geef ik zonder voorteken aan, tenzij het duidelijker lijkt om een r te gebruiken.)

1. McCain heeft dNE -0- pMC 22AQ05. Een dergelijke stand leidt vaak tot teleurstelling.

2. Met deze beide staan de dASC -180- dMA nauwkeurig in een T-kruis: de competitiestrijd, verbonden met de teleurstelling.
3. Het midpunt van het pMC met het radix-MC levert 16CAP30 op, dat door de dJU op 17CAP27 net lijkt te zijn gepasseerd: een maximale prestatie is geleverd.
4. Het dMC staat -180- rMA en -90- dZON. Dit bevestigt de ambities van de dag en de strijdvaardige instelling: veel adrenaline!
5. De transiterende SA staat -0- pNE en samen staan ze -180- dUR. NE als heer 1 in VII heeft het dus zwaar te verduren. Deze stand lijkt fnuikend voor de overwinning.
6. Het pMC= pSA/PL=rNE/PL biedt geen soelaas. In het algemeen zijn combinaties van gevoelige punten met Saturnus en Neptunus niet bevorderlijk voor het aangaan van competities.
7. Het pMC staat wel -60- pVE. Grote (tijdelijke) populariteit, maar in het licht van alle andere zaken lijkt het me niet voldoende.
8. pASC -150- NN, de persoonlijke binding met ”de anderen” verloopt grillig (keuze van VP-partner?). Ook nog pASC = MA/NE=ME/PL=SA/UR.

1. Obama heeft geen opvallende progressie van zijn MC, dat is wel opvallend….Wel is het zo, dat het punt tussen rMC en pMC op 21SAG44 valt en dat daar nu juist dVE staat (21SAG06), die in de loop van de dag steeds dichterbij zal komen. Aan het eind het zoet (Venus) van de overwinning?
2. Als we hetzelfde met de ASC doen, vinden we 19PIS19, dat precies op dUR -180- dSA valt, waarmee de spanning tussen ”change” en ”reality” toch ook op Obama’s bordje komt.
3. pASC staat -120- dVE en -60- d-NE. Tijdelijke populariteit.
4. d-MC -180- UR heer I en NN. Een opmerkelijke ”nieuwe” dag!
5. pNN -0- UR: UR is heer I en verbindt zich met het lot van anderen.
6. pVE -0- NN -0- dPars. Opnieuw een bevestiging van ”verbinding” (of uitverkiezing).
7. Verder is de rol van Pluto (als heer X) opmerkelijk.
Hij staat exact -0- het progressieve Pars Fortunae en deze stand wordt weer -90- geactiveerd door dASC -180- rPars in X.
Belangrijke punten verbinden zich met deze Pluto: pAS/MC=pVE/PL, pZON/MN=rPL, rASC=pJU/PL, rMN= UR/PL. Zon, Maan, Venus, Jupiter en Uranus zijn allemaal positieve ondersteuningen voor deze Heer X.
8. MA die in de radix -120- met SA staat, is daar nu met een -90- mee verbonden. Ook pME is bij de pMA gearriveerd en deelt dus in dit griezelig exacte vierkant. Dat is niet mis! Het is te hopen, dat als Obama president wordt – hetgeen uit deze
vergelijking wel zou mogen worden gedestilleerd – deze laatste zware conflicten niet zozeer de voortekenen zijn van een gewelddadig einde, maar veeleer van de geweldige strijd die hij zal moeten uitvechten op economisch terrein – door de enorme schuldenlast van de VS – waarvan immers het achtste huis ook
een aanduider is. Enige bezorgdheid over een en ander lijkt me echter wel op zijn plaats.

We wachten maar rustig op de dingen die komen gaan.

Sander Littel, 1 november 2008.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Gast Schrijvers en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op De Verkiezingen in de VS:Sander Littel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *