Verkiezingen in de VS:Ton Brakenhoff

Amerikaanse President Verkiezing: 4 november 2008. Hoe wil je je nu astroloog noemen als je geen uitspraak durft te doen over de uitslag van deze verkiezingen. Vorige keer met Bush en Gore lieten de sterren prachtige aspecten zien in het voordeel van Al Gore maar Bush won. Het is ook maar net waar je van uitgaat. Je moet er toch niet aan denken om president te worden van wat voor land dan ook. Dus wat dat betreft won Gore. Verder gewoon maar een beetje leuke dingen doen met het milieu en zo. Wie weet had Sadam Hoessein nog geleefd!

Prietpraat; nu even over het voorspellen met de sterren. De man waar ik de meeste astrologische kennis van heb opgedaan, dhr J.B.Gieles, hanteerde het min één systeem. Hij berekende de secundaire progressies van een jaar terug voor de huidige dag in het jaar. Verder moest hij van transits niks hebben. Ik heb dat losgelaten. Kijk alleen nog naar primaire directies en transits en steek daar niet mijn hand voor in het vuur.

Liever kijk ik naar de ‘gereedschappen’ die iemand hanteert en hoe dat past op de te voorspellen situatie. Met gereedschappen bedoel ik iemands aspecten, daar doet hij alles mee in élke situatie. Of hij nu een brood koopt, een vrouw kiest of gaat solliciteren, hij hanteert daarbij de voorhanden zijnde gereedschappen; hij heeft namelijk niks anders.

]In dit geval van de Amerikaanse President verkiezingen, gaat het om Amerika en dat valt volgens de bekende horoscopen onder het teken Kreeft.

Dan de kandidaten.

Barack Obama: Leeuw, MC op Scorpio, Waterman ascendant en Maan in Tweelingen. Met zijn Saturnus-Jupiter aspect op Mars kan hij bijzonder goed spreken. Uranus naast zijn Zon maakt hem bijzonder. ( En veelbelovend??!!)

John McCain: Maagd, MC op Kreeft, ascendant Weegschaal, Maan in Steenbok. Een rustiger Mars Jupiter aspect; hij kan ook wel zijn verhaal kwijt. Uranus mooi op de Zon. Maar belangrijker is zijn Venus conj. Neptunus opp. Saturnus. Hij is empatischer.

Uitgaande van Amerika als Kreeftland, heeft McCain de beste papieren. MC en Maan sluiten aan en de Maan doet mee in zijn ‘empatische’ driehoek.

Obama heeft alleen een verleidelijk Venusje in Kreeft staan, hoewel zijn Maan een paar aspecten meer maakt dan de Maan van McCain. Maar bij deze met alle winden mee waaiende Maan telt dat niet.

De neiging zal voor Amerikanen dus richting de meer Kreeftachtige gaan, meer McCain dus. Maar Obama heeft hen verleid. Volgens de laatste peilingen kan McCain alleen nog winnen als ‘de zwevende kiezer’ op hem stemt. Waarom twijfelt deze persoon? Beetje bang misschien? Dat is dan toch ook een Kreeft eigenschap. McCain heeft dus nog een kans, maar het moet dan wel een beetje regenen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Verkiezingen in de VS:Ton Brakenhoff

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *