Barack Obama: Succes, Verlies en dromen

Gisteren avond hoorde op het journaal dat Barack Obama’s grootmoeder overleden was. Wat een ongeloofelijke timing eigenlijk. Net op het moment dat haar kleinzoon de hoogste ambt wordt toegereikt…dit laat zien dat de dood voor niets of niemand zijn hoofd buigt. Dit is het cyclus van leven en dood. De Zon is de planeet die Barack Obama’s grootmoeder weergeeft. De eigen moeder valt onder het 10e huis, en de oma is het 10e van de 10e (de moeder van de moeder): huis 7 dus. De heerser van dat huis, de Zon, geeft de situatie van de oma weer. De Zon staat momenteel in het teken Schorpioen. Schorpioen het teken dat zo nauw gebonden is met dood en verlies. 

De laatste dagen heeft de Zon conjunct gestaan met Barack Obama’s Neptunus in het negende huis van zijn horoscoop. Huis negen heeft o.a. met geloof, diepe overtuigingen, filosofie enz. enz. te maken. Ik denk dat Barack Obama haar, zelfs op afstand, spiritueel heeft kunnen bijstaan. Waarschijnlijk heeft hij via zijn dromen (negende huis) afscheid kunnen nemen. Dromen zijn vaak heel belangrijk op zulke momenten. Ik verloor mijn broer -ongewacht -toen ik in Nederland woonde. Dat voelde ik heel sterk aan en ik droomde er ook over. “Er is meer tussen hemel en aarde Horatio…”

Gisteren in keek op de week, schreef ik ook over de tegenstellingen die de oppositie van Saturnus/Uranus met zich mee brengt. Misschien kunnen we er nog een er bij doen: vreugde en verdriet……  Want hoe dan ook, deze grote overwinning zal ook iets van verdriet in zich dragen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in American Election en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *