Horoscoop KristallNacht

 

Gisteren in het Parool las ik de toesprak die oude burgermeester Ed van Thijn gaf tijdens de Kristallnachtherdenkingen van Nederland Bekent Kleur in Amsterdam. Het Joodse Volk valt onder het beheer van de planeet Saturnus. Het leek mij interessant om naar de horoscoop te kijken voor kristallnacht.

Saturnushet Joodse Volk dus – staat hier belabberd bij. Hij is niet sterk kwa teken en is ook retrograde. Retrograde planeten – zeker in de mundane astrologie – leveren probelem op omdat de planeet niet in staat is om te doen wat hij hoort te doen.  Saturnus in Ram – wordt beheerd door de planeet van o.a. woede en geweld Mars – en is ook door de oppositie aspect – hiermee direct in contact. Een Mars-Saturnus vierkant/oppositie kan vreedheid weergeven. Dit zijn de twee zognemaande malefic, d.w.z. boosaardige planeten uit de klassieke astrologie. Hier heeft Mars de macht – terwijl hij zelf kwa teken zwak in zijn schoenen staat. Mars weet dus niet goed hoe het met deze macht om moet gaan.

De kristallnacht markeerde een keerpunt in de behandeling van het joodse volk. Dit is het moment dat geweld duidelijk in beeld kwam – en het ging nooit meer weg. In de nacht op 9/10 november 1938 verhuisde de Maan van de vaste en dus stabiele Stier – naar de beweegelijke, energieke Tweeling. Niets is meer wat het was. Enige vorm van zekerheid valt hier weg. Eenmaal in Tweeling maakt de Maan meteen een oppositie met Venus en Mercurius in Boogschutter. Vuur en Lucht…hete lucht…. Alles wordt opgehit en in beweging gezet.

Het dramatische element van de kristallnacht vinden we in de Zon/Uranus oppositie terug. Het Duitse volk had al jaren of meegewerkt of moeten toezien hoe Hitler alle macht in handen nam. Het Joodse volk werd steeds meer in het nauwe gedreven. Op 7 nov. schoot Herschel Grynszpan de Duitse ambtenaar Ernst vom Rath in Parijs. Grynszpan deed dit uit protest tegen de behandeling van zijn eigen familie in Duitsland. De dood van Rath was de catalyst. Zon/Uranus een revolutionaire daad. In de loop van 8 november liep het met de Maan vierkant Jupiter uit de hand. Alle opgekropte -en door Goebels zorgvuldig opgewekte – collectieve woede en frustratie barstte als een bom. Grynszpan werd gearresteerd en waarschijnlijk tussen 1944-1945 gefusileerd. Als enige zoon – had zijn familie hem naar Parijs gestuurd in de hoop dat hij de oorlog zou overleven. Het lot bepaalde anders. Alle overige familie leden gingen naar Polen en overleefde de oorlog. De enige die stierf was Herschel.

De Zon staat hier in Schorpioen. De autoriteit in het land grijpt niet in. Waarom? De Zon is hier beheerd door Mars. Wat wil Mars….het geweld. De cirkel is rond. Dat het alleen maar erger wordt is duidelijk. Saturnus is retrograde en blijft achteruit lopen. Saturnus progressief ging pas in 1974 direkt lopen. (Daarnaast zie je dat Pluto stationair is – hij zal retrograde gaan op 12 november.  Venus is extreem OOB – in Boogschutter (afgebeeld door een centaur – half dier/half mens). Nog een bewijs dat Venus niet alleen planeet van de liefde is – maar ook een planeet die met ongebreidelde passie gepaard kan gaan. toevoeging op 9 november 2022).

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop KristallNacht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *