Astrologie: De Vaste kruis: jongleren…

Het begon vanochtend met een ruzie over het ontbijt. Ik had Weetabix al klaar gemaakt – hij – mijn zoon wilde perse iets anders. Ik voelde al een lichte spanning bij mezelf opkomen. Mijn zoon is een Schorpioen dus als hij zijn zinnen op iets gezet heeft – is het erg moeilijk om hem op een ander idee te brengen. Heel lastig. Dit simpel voorbeeld laat de kracht en ook de kruis trouwens – van de vaste tekens zien. Ze zijn weinig soepel en kunnen hierdoor enorme frustraties bij anderen opwekken, maar ze zijn wel duidelijk “dit is wat ik wil”. Vandaag is er een vaste t-kruis, m.a.w. volop vaste energie, en volop spanning in de lucht. Het gaat om de volgende planeten, De Maan in Leeuw, de Zon en Mercurius in Schorpioen, en Neptunus in de Waterman. De Maan heeft met gevoel kwesties, en met emotionele houvast en ook met trots te maken, de Zon met autoriteit, met leiding en met het vermogen vorm aan het leven te kunnen geven. Neptunus is het ongrijpbare element, het onduidelijke stuk. Ik had wel gezegd dat ik Weetabix ging maken – maar hij had dat echt niet gehoord.

Vandaag gebeurde er eigenlijk een kleine wonder. Ik besloot iets geheel anders te doen dan ik normaal zou doen. Ik ging oefenen met jongleren. Ja echt.. Jongleren. Ik heb drie van die speciaal jongleer ballen, precies zoals ze hierboven afgebeeld zijn. Ik weet echt niet waarom ik het deed, maar ik liep even van de situatie weg en deed iets anders. Een paar minuten lang heb ik al mijn aandacht op die drie ballen gericht, die drie ballen die tegelijkertijd in de lucht moeten komen. Het jongleren is knap lastig. Je moet je aandacht echt er bij houden. Maar vanochtend in plaats van spanning had ik, heel even, het gevoel dat ik het jongleren echt begin te leren…. Drie ballen, drie planeten in een t-kruis. Creatief bezig zijn is de beste oplossing. Want mijn zoon stond er vol verbazing naar mij te kijken…Ondertussen waren we allebei het ontbijt issue vergeten.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie voor beginners en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *