Dromen duiden: Zwemmende Olifanten

 

Dromen vallen onder het negende huis van de horoscoop. Ik bedoel dan de echte dromen die je wel eens hebt als je slaapt. Waarom huis negen? Het negende huis heeft o.a. met hogere kennis en met wijsheid te maken. Een mooie heldere droom laat ons situaties waar we mee worstelen vanuit een andere invalshoek zien. Zodoende kunnen dromen ons handelen op een positieve manier beinvloeden. Helemaal los hiervan, is de duidelijke voorspellend karakter die sommige dromen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal van Jospeh uit het Oude Testament, die door de verraad en jaloezie van zijn broers in het gevangenis belandde. De farao van Egypte kreeg toen een beangstigende droom, over zeven vette en zeven magere koeien. De zeven schrale en lelijke koeien vraten de zeven eerste, de vette koeien op. De droom maakte de farao bang. Hij wilde weten wat de droom betekende. Alleen Joseph was in staat het uit te leggen. Hierdoor kwam hij vrij uit de gevangenis en was hij in staat om later ook wraak op zijn broers te nemen….Dromen vallen onder het negende huis omdat ze met het “hogere” te maken hebben. Ik ben een grote fan van dromen en probeer ze ook regelmatig op te schrijven.

Zo de duiding van mijn eigen droom van gisteren.

Ik was ergens in een grot onder de grond tussen een drietal olifanten. Een tikkeltje gevaarlijk niet waar?? Dit zijn grote, zware, imponerende dierenen. Toch had ik geen angst. Het leek alsof ik de baas was. Ineens was er diep water voor ons en de beesten stapten het water in en de olifanten bleken heel goed te kunnen zwemmen. Ik kon omhoog kijken van onder het water en zag hoe die zwaarlijvige beesten ineens licht als een veer in het water zwommen. Heel makkelijk kwamen ze ook weer op het droge terecht. Toen bleek dat de olifanten moesten worden gewogen. Er hing een soort harnas waar het beest in opgetild zou kunnen worden. Ik stond er verbaasd naar te kijken.

Van ochtend dook ik mijn droomboek binnen. Mijn favoriete is van Tom Chetwynd. Olifanten zo schrijft Chetwynd hebben met “het zelf” te maken – terwijl iets dat zwaar is, waarschijnlijk op zware gedachten duidt. Astrologisch gezien vallen olifanten onder het 12e huis, en horen bij het planeet Jupiter. (Kleine huisderen vallen onder het 6e huis.) Het wegen (Weegschaal) is ook belangrijk en geeft aan dat het over een gewetens kwestie gaat. Wat helemaal klopt. Ik breek mijn hoofd over een probleem waar er echt geen oplossing voor is. Verschrikkelijk gewoon om te weten dat je soms echt niets kan doen om een situatie te wijzigen. Je moet leren met de spanning om te gaan. Meer kan je niet doen.

Zo.. deze droom heeft een duidelijk Jupiter betekenis. De olifanten hebben me laten zien dat het mogelijk is ook op een andere manier met deze issue om te gaan. Ik kan me in het water dompelen en alles zo lichter voor mezelf maken. Ik kan weliswaar de situatie niet wijzigen – maar ik kan wel op een andere manier mee leren omgaan. Los laten, drijven, overgeven… en geloof hebben dat ik  -net als de olifanten  weer op vaste land kom.

P.S. Deze droom/artikel stuur ik door naar een droom therapeut… hopelijk komt zij hier op terug. Wordt vervolgd..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Predictions en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *