Venus eclips, Occultations

Vanavond vindt er een “occultation” van Venus plaats. Een occultation van Venus… waar heeft ze het NU over? Simpel gezegd, de Maan staat conjunct met Venus maar beide planeten hebben dezelfde declinatie (plus/min 1 graad). We hebben het dus over een Venus eclips. Voor informatie over zichtbaarheid kijk naar deze engelstalige site. Volgens Astrid Fallon, de astrologische expert op dit gebied, wordt de planeet die door de Maan verduisterd is, juist extra gestimuleerd en naar voren gehaald. Er is zeker belangstelling voor het gebeuren. Ik ben van ochtend al door een radio station gebeld met de vraag: “Wat kunnen we verwachten?” Beetje een rare vraag eigenlijk, want er is niets nieuws onder de Zon !! De aarde blijft om haar as draaien. Maar, even tussen ons, vraag ik me ook af wat deze contact zou kunnen betekenen? Het feit dat Jupiter ook in het spel zit, maakt het juist extra boeiend. Jupiter heeft niet voor niets met pracht en praal te maken. Deze maan cyclus is pas vier dagen geleden begonnen, zo de Maan is nog klein en zilver kleurig. Met een beetje geluk zullen we Venus zien verdwijnen en weer tevoorschijn komen. Maar niet direkt in de Zon kijken…

Maar de betekenis: Een liefdesdaad misschien, maar dan wel eentje die met verantwoordelijkheid gepaard gaat. Want deze Venus eclips staat ook in verbinding met Saturnus. Een signaal, een teken van goede wil. Venus is altijd “benevolent”. Iets doen voor een ander.

Een moment van meditatie lijkt mij ook niet slecht. Jupiter heeft altijd met het goddelijke te maken. Een uitspraak van een religieuze leider haalt het nieuws.

Venus is vaak ook sterk in beeld als een crisis afloopt of als een staakt het vuren bereikt wordt. Ik hoorde net dat  in Thailand een “deal” met demonstranten is bereikt. Na meer dan een week zijn 80 vliegtuigen opgestegen.. Voor de mensen die daar vast zitten een echte doorbrak dus. Venus heeft dus met het goede afloop te maken.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen, planeten en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *