De Horoscoop van Sinterklaas Nieuwe***

Sinterklaas, 6/12- 342. (tijd onbekend). Dat is weer eens iets anders, de horoscoop van het overlijden van een mens als geboortehoroscoop van een Heilige. Want Nicolaas is een heilige vandaar de titel ‘Sint‘. De geschiedenis van Sinterklaas is al behoorlijk oud en er staat veel over hem te lezen op het Internet. Een van de eerste vermeldingen van de Sint in Nederland komt uit Utrecht waar in 1427 de armen hun schoentje zetten in – natuurlijk – de Sint Nicolaaskerk, met de bedoeling dat de rijken daar iets in deden. Toch kwam de grote doorbraak van Sinterklaas in Nederland door het boekje van de Amsterdamse onderwijzer Jan_Schenkman, (1806 – 1863). Hij schreef een heel populair boekje met gekleurde prentjes over Sinterklaas. Schenkman had een grote fantasie en een open oog voor de moderne techniek dus leek het hem wel leuk om de Goedheiligman met een stoomboot uit Spanje te laten komen, terwijl de Sint oorspronkelijk uit Turkije stamt. Daarvandaan vertrok toen echter geen boot. Ook leek het hem leuk om er wat personeel bij te voegen in de vorm van enige Pietermanknechten. Dit geheel volgens de koloniale gebruiken van zijn tijd

De astrologische lijn van Sint en Piet loopt van huis 12 naar 6. De zich het leed van de medemens aantrekkende Sint met zijn Mijter (Ichthus-vissebekvormig hoofddeksel) naar het 6e huis van de Pietermanbediende. In het twaalfde huis zit natuurlijk ook iets geheims. De Sint en zijn knecht gaan verkleed. De Sint rijdt over daken en Piet kan strooien terwijl de deuren gesloten zijn. En dat vullen van die schoentjes, hoe doet hij dat? Door de schoorsteen?! Schoentjes hebben sowieso met 12 te maken. En vooral goed zingen; want ook daarbij is Neptunus betrokken.

De horoscoop van Sinterklaas:

De Boogschutter Zon heeft toch altijd iets vrolijks en vrijgevigs. De conjunctie met Neptunus spreekt voor zich bij een ‘Goedheiligman’. Met zijn Maan in Maagd is hij zeer nauwgezet en worden er bijna geen kindertjes vergeten. Een Maan die deel uitmaakt van de driehoek met Zon Neptunus en Pluto. Een diepvoelend mens met veel begrip voor lege schoentjes. Jupiter in Leeuw in mooi aspect met de Zon duidt op pure vrijgevigheid. Het kan niet op. Saturnus, normaalgesproken de vrek onder de planeten, wordt verzacht door de nauwe conjunctie met Venus. En ook héél erg aardig is dat de Maan van de Sint bovenop de Pluto van minister Bos van financiën staat, dus die twee kunnen elkaar wel vinden!!!

Wegens software problemen, is de verkeerde horoscoop voor de goed heilige man getrokken. Dit hebben we gelukkig in de gaten. Zo… dit is de echte, ECHTE, horoscoop van Sinterklaas 😉

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op De Horoscoop van Sinterklaas Nieuwe***

  1. Pingback: Sinterklaas artikelen op een rij… Zie ginds komt de stoomboot - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *