Horoscoop Hans Dorrestijn

 

Hans Dorrestijn, 16/6-1940, (tijd onbekend). Goed weer om over deze schrijver cabaretier te schrijven; de sneeuw begint traagjes neer te dwarrelen zonder dat het blijft liggen. Een ietwat triest beeld passend bij wat Dorrestijn ons van zichzelf wilt laten zien. Zijn horoscoop bekijkend trappen we daar dus niet in! Maar eerst even over zijn werk. Als ik het zo bekijk is hij een zeer productief man, tientallen boeken, geschriften, liedjes, teksten, vertalingen heeft hij op zijn naam staan. Hij was leraar Nederlands op een lyceum maar zijn creativiteit was daar niet mee te verenigen. Dat hoofd kolkt maar, produceert maar. Afin, leest u het Internet er maar even op na. Wel moet zijn depressiviteit worden genoemd omdat hier een link zit naar zijn oeuvre. De horoscoop van Hans Dorrestijn. 

Zon in Tweelingen, weinig diepte en veel beweging. Dat dieptegebrek wordt geheel opgevangen door zijn Maan in Schorpioen; een o zo gevoelig Maantje dat een prachtige driehoek krijgt van Venus en… een oppositie van de Jupiter Saturnus conjunctie. Die conjunctie is belangrijk. Allereerst zit er een maximale tegenstrijdigheid in, Jupiter wijdt uit terwijl Saturnus beperkt. Een puur spanningsaspect dat in een voetballer voor de snelheid zorgt, bij Dorrestijn straalt die spanning uit naar de Maan, zijn innerlijk, en daarvoor moet een uitweg worden gevonden. Vaak worden dit soort opposities weggevangen door een mooi daarop staand aspect. Hier is dat ook aanwezig, maar het is een zeer onrustig aspect: Venus Mercurius Mars conjunct. Het hoofddenken raast maar voort, er komt geen rust en slechts een depressie kan de boel tot rust dwingen. Let nog even op zijn Zon vierkant Neptunus voor de dromen: zie onderstaand cursief. En het Jupiter vierkant Pluto aspect voor de eigen weg

]Ik streef net als genieën
naar de onsterfelijkheid.
Maar ik reik slechts tot de knieën
der middelmatigheid

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop Hans Dorrestijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *