Horoscoop:Bettie Page

Vandaag las ik dat de fifties pin-up model Bettie Page gisteravond om 18.40 overleden is. Mijn dochter is al jaren een grote fan van Bettie Page. Van haar twintigste tot haar vijf en twintigste droeg ze precies zo’n kort geknipte pony en had ook een voorkeur voor fifties kleding. Dus die Bettie Page…daar kon ik niet omheen. Goed. We gaan het over haar nalatenschap hebben. De bbc website noemt Bettie Page een van de mensen die de sexuele revolutie van de jaren zestig mogelijk maakte. Is dit uit haar horoscoop te halen? De horoscoop van Bettie Page:

 

Bettie Page is geboren op 22 april 1923 in Nashville, Tennessee. Ik heb een geboorte tijd ergens van 03.00 s’ochtends op internet gevonden maar hier gebruik ik gewoon 12.00.

De sexuele revolutie heeft voor een groot deel te maken met de oppositie van Saturnus met Uranus conjunct Pluto die plaatsvond midden in de zestige jaren. Uranus en Pluto zijn twee transpersoonlijke planeten en geven de tijdsgeest weer. Saturnus daarentegen is een planeet die wat dichterbij de mens staat. Saturnus geeft als het ware – na wat tegen stribbelingen – struktuur aan het nieuwe  dat hier  door “Uranus en Pluto” weergegeven worden.  Uranus heeft altijd met revolutie te maken. Met dit in gedachten is de yod aspect tussen Saturnus sextiel Neptunus met Uranus als de focal planeet in de  horoscoop van Bettie Page een goede aanwijzer dat zij in staat is iets “revolutionairs” teweeg te brengen. Iets dat met de tijdsgeest te maken heeft. Alhoewel het schijnt Bettie Page niet wist hoe controversieel haar pikant gedrag geweest is. Ze was als het ware “het onschuld” zelf. Een naief mens.

Een van de planeten met de meest essentieele waarde in deze horoscoop is Venus, hier verhoogd in Vissen. Bettie Page heeft nog altijd iets moois maar dan ook iets verliedelijks in haar uitstraling. De nieuwe heerser van Vissen is natuurlijk Neptunus en Neptunus heeft eerder met de droom dan met de werkelijkheid te maken. Bettie Page is een fantasie vrouw en beslist niet het meisje dat naast je woont. Venus in Vissen is enorm kwetsbaar en het schijnt dat Bettie ook in haar jeugd eerder last dan plezier aan haar “looks” heeft gehad.

De horoscoop laat ook een bepaalde taaiheid zien. Dat is de vaste t-kruis tussen Neptunus, Jupiter en Mercurius. Echt rijk werd ze toenertijd niet…wel bekend. Mercurius, Neptunus, Jupiter…misschien is het wel te begrijpen dat ze later religieus werd en zendeling wilde worden. Alhoewel spijt van haar vroegere werk heeft ze nooit gehad. Ze vond het veel interessante dan secreterasse worden, zei ze ooit. “Secretaresse werk wordt op den duur wel saai”. Mercurius vierkant Neptunus maakt niet echt geknipt voor het secretaresse vak.

Er is weinig vuur in de horoscoop. Alleen Neptunus in Leeuw. Haar optredens zijn dan ook weinig beweegelijk. Tja zal dat misschien aan de hoge hakken liggen??  In ieder geval de Jupiter, Pluto, Uranus driehoek in water heeft iets uitbundigs, en compenseert enigszins voor dit gebrek, vind ik. Bettie Page is duidelijk iemand geweest die het leven omarmde. Ze had behoefte aan avontuur. Wilde over de grenzen gaan. Iets prikkelends doen.

Prachtige horoscoop met zowel zachte als harde aspekten. Het zal geen pretje geweest zijn om als vrouw in de jaren vijftig dit soort werk te doen.

Last but not least…. Zeker relevant is de harde aspect tussen Saturnus en Pluto. Dit bevestigt iets wat ik al vaker tegen gekomen ben. Dit is duidelijk een karmisch aspect, gebonden met vorige levens waarin de thema’s baas/slaaf voorgekomen zijn. Grappig om hier te zien dat Bettie Page deze thema’s dan ook letterlijk, voor de camera, op een grappige en kunstzinnige manier, vorm gegeven heeft.

De buitenplaneten spelen een aktieve rol in de horoscoop van Bettie Page. Ze is weliswaar overleden…maar “the dream goes on forever…”.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen beroemdheden en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *