Horoscoop: Karel Appel

Karel Appel, 25/4-1921. Amsterdam 16.00 GMT (bron J.Kampherbeek) Karel is in het nieuws door de aankoop van ‘de vierkante man'(1951) door het Rijksmuseum en dat is geweldig goed nieuws!! Het Rijksmuseum gaat richting 20e eeuw en dat was Onze Eeuw. Mijn vader liep al in de korte broek toen Appel werd geboren, vandaar. Ook brengt een bezoek aan het Cobramuseum in Amstelveen mij in feeststemming en dat komt door Karel Appel. Er hangen geweldige doeken, vol pure energie, vol pure kleur, vol pure lef, vol grootMokums lef. Een korte blik op zijn progressieve horoscoop laten een rood vierkant zien in Transit van Saturnus (opp.Uranus) over Saturnus terwijl de Zon opp. MC gaat. Hij staat in de belangstelling.

De horoscoop van Karel Appel.

Geen planeten in Lucht, een puur actiemens, denken doen we later, nu even geen tijd, er moet geschilderd worden. Aarde, Aarde, Zon in Stier, Asc. in Maagd en de Maan in Boogschutter om er de vaart in te houden. Zon conjunct Venus (maximaal) voor de schoonheid, Neptunus daar vierkant bovenop voor de uitdaging daarin en het inzicht. Dan komt de echt grote uitdager, Jupiter oppositie Uranus. Deze mensen zoeken de grens. De vierkant daarop staande Boogschutter Maan benadrukt zijn betrokkenheid. Karel gaat er geheel voor, hij kent geen uitvluchten. Jupiter conjunct Saturnus voor de krachtdadige snelheid. ‘De vierkante Man’, een betere aankoop is niet denkbaar. Leve Karel Appel!!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *