Maan oppositie Uranus

 

Sinds gisteren heb ik wat technische problemen met het plaatsen van artikelen. Dat is balen. Niets is erger dan een lapje tekst zien verdwijnen op het grote internet puinhoop. Terugkrijgen? “Forget It”. Al schrijvend dus…hoop ik…dat dit artikel niet hetzelfde lot wordt toegeschreven als het werk van gisteren. “Just one of the many dangers of blogging”. Zo…laat ons een geschikte onderwerp kiezen: Maan oppositie Uranus want die hebben we vandaag.

De Maan en Uranus zijn eigenlijk tegenpolen. De Maan heeft o.a. met opvoeding te maken, met de kleine veilige wereld. Uranus zou je kunnen zien als het rebelse kind. Het kind dat over de grenzen heen wil – want Uranus doet anders. Nou hier weet ik alles van…ik heb een zoon geboren onder dit aspect. Uranus houdt van grillig..van gekke dingen doen..van uit de bocht springen. De kunst is zo’n kind op te voeden. Hier denk ik aan de woorden van Rudolf Steiner “Wees dankbaar voor het moeilijk opvoedbare kind” … Toen ik dit las in een van Steiner’s opvoedboeken was ik echt verbaasd. “Huh..?” dacht ik. Nu snap ik precies wat hij bedoelt. Ik heb zelf de Maan in Kreeft… Het opvoeden van dit kind is een echte uitdaging voor mij geweest en wat leer ik ontzettend veel van hem.

Maan en Uranus hebben zeker ook met emotionele breuken en met scheidingen te maken. En vandaag staat Madonna en Guy Ritchie’s scheiding weer in het nieuws – tenminsten op de BBC website. Het bedrag (50 miljoen) dat Madonna aan Ritchie geeft, schijnt niet te kloppen. Ook weer zo’n typische Maan/Uranus verhaal.

En nu…houd ik mijn hart vast terwijl ik op de “plaatsen” knoop druk. Wat wordt het…. verschijnen of verdwijnen…een, twee, drie…

Oh…. de auto is van Madonna….op en top Uranus…. en Drukken

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, Uranus en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Maan oppositie Uranus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *