horoscoop Elvis

Elvis Presley * 8/1-1935, Tupelo USA, 04.35 (van zijn geboorte akte). Vanmorgen stond er een foto van Elvis in onze krant, weet niet eens meer waar het over ging. Wel dacht ik: ‘die is ook een dezer dagen jarig’. Als je met astrologie bezig bent dan zit je hoofd vol met mensen waarbij dan ook een sterrenbeeld verschijnt, zo ook nu weer. Toch even kijken wat het nu zo bijzonder maakt aan deze man, dat ik 31 jaar na zijn dood, zo’n diep gevoel van weemoed voel. Maar eerst even een record uit Wikipedia zodat ook de huidige generatie weet waar het over gaat: The King of Rock‘n’Roll.

Tijdens zijn leven verkocht hij in totaal 500 miljoen platen. In de week na zijn dood kwamen daar nog eens 8 miljoen bij. Hij brak en houdt nog altijd een aantal records in de muziekindustrie:

1) hij had meer nummers in de hitparades dan enig andere artiest: 149.

2) hij stond langer no. 1 in de hitlijsten dan wie ook: 81 weken.

3) hij had de meeste no. 1-hits achter elkaar: 10.

4) hij verdiende meer gouden en platina platen dan welke andere artiest ook.

5) hij heeft tot nu toe meer dan een miljard platen wereldwijd verkocht, meer dan welke andere artiest ook.

6) hij heeft het grootste aantal kijkers in de hele televisiegeschiedenis op zijn naam staan: 1 tot 1,5 miljard mensen hebben zijn show “Aloha from Hawaii” in 1973 gezien.

7) hij heeft de 100e UK no. 1-hit gehaald met het nummer “One Night” in 2005.

De horoscoop van Elvis Presley:

Misschien is het zijn Zon Venus Mercurius conjunctie, die verbinding heeft met de grote buitenplaneten Uranus, Pluto en Neptunus, die de harten van heel de ‘jeugdige’ wereld deed mee vibreren. De conjunctie die pal tegenover Pluto stond en vierkant Uranus. Planeten die de wereld net hun atoombom hadden gegeven en het zicht op de Maan. Dan is er de religieuze uitstraling die komt uit de driehoek Zon Jupiter Neptunus, dat verheft hem boven de grond. Maar eignelijk gaat het om de muziek.

Het einde voor Elvis was minder gelukkig, met een minimale Mars in 6 en te weinig stabiliteit door de vierkante Uranus. Hij hoorde bij onze tijd, maar we hebben nog zijn muziek en een gezegde, het mag voldoende zijn. “Ladies and gentlemen, Elvis has left the building.”

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen beroemdheden, TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *