De kerst: rituelen, tradities, recepties

Laat mij beginnen door te zeggen dat dit geen astro-quiz is. Er zijn geen geldprijzen – er zijn uberhaupt geen prijzen. Maar laat dat je pret niet dempen. Vraag 1) Waarom halen we holly en klimop in huis rondom de kerst? Wat is de betekenis hiervan? 2) Wat is de symboliek van de maretak – en waarom speelt die een rol in ons kerstfeest? 3) Wat weet jij van de wortels van de kerst – los van het Christus verhaal en 4) waarom stel ik je deze vragen? Ik geef je een tip…denk astrologie…?

Wat bijzonder is aan deze kerst is de wederzijdse receptie tussen de planeten Mercurius en Saturnus. Wederzijdse receptie? Huh! Dit betekent dat Mercurius in het teken van Saturnus staat, Steenbok, terwijl Saturnus in de teken van Mercurius staat, Maagd. Dit noemen we een wederzijdse receptie…en dit is niet te verwarring met een nieuwjaarsreceptie.

Een van de uitingen van deze receptie is de toenemende interesse dit jaar voor de geschiedenis van de kerst. Men spreekt er veel meer over. Zie bijvoorbeeld dit uitstekend artikel over de traditionele feesten in noord europajoelfeest, of deze video op de bbc website over de rol van verschillende planten in onze kerstviering.

Van een quiz leer je altijd ontzettend veel vind ik zelf…mmmzzz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op De kerst: rituelen, tradities, recepties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *