Horoscoop: Econoom John Maynard Keynes

John Maynard Keynes * 5/6-1883. De econoom die uitvond dat de Economie uit het slop kon worden gehaald door ‘geld’ aan de consument te geven in plaats van aan het bedrijfsleven. Ik moest zomaar aan hem denken toen ik vanmorgen in de krant las dat de Amerikanen zoetjesaan heel verdrietig begonnen te worden dat er geen effect te bespeuren valt van de miljardeninjectie (belastingcenten) aan het bedrijfsleven, lees hier auto-industrie. In een vorig leven werd me tijdens de lessen bedrijfskunde verteld dat de toenmalige minister president Colijn maar wat bazelde, toen hij, parmantig staande achter een megamicrofoon, de duim achter de bretels, vertelde dat er gespaard moest worden door de Nederlandsche burger. Van de drie gulden loon die men wekelijks ontving kon gemakkelijk 5 centen worden gespaard, er kwam zodoende geldaanbod en dus een lagere rente waardoor den ondernemer ging investeren. Kletskoek natuurlijk, zei de leraar, want als er geen vraag is gaat men niet investeren.

Ik herinner me dat nog zo goed omdat ik hels werd, zo’n simpele formule, zo ontzettend fout aangewend, dat het zoveel armoe in de hand werkte, wat zeg ik, dat het zoveel armoe in de hand werkte bij mijn grootouders!! Natuurlijk, natuurlijk, nu is dat anders, creditcrisis, dat woord zegt het al en … kijk, etc, etc, daar gaan we weer.

De horoscoop van John Maynard Keynes:

 

De dubbele Tweelingen (Zon en Maan) laat lenigheid van geest zien. Vierkant hier op staat Uranus, die kan iets bedenken wat nog niet bedacht is en ook geen logisch gevolg is van eerdere gedachten, nee, ze kan iets nieuws bedenken. De Venus Neptunus conjunctie is liefelijk en vol mededogen en dat is waarschijnlijk de drijfveer om diep na te denken over de armoede van zijn eeuw. Jupiter sextiel Mars geeft de kunst om de boodschap te brengen. En de Pluto Saturnus conjunctie, die heeft heel toevallig dezelfde lading als de nu pas in Steenbok lopende Pluto, dus het gevoel is hetzelfde! Mijn advies: Sla Keynes er maar weer eens op na!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, horoscopen beroemdheden, Pluto in Capricorn, TonBrakenhoff en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *