Horoscoop: De Elfstedentocht

 

“Nu dan heeren. ’n goede reis”. Met deze woorden sprak voorzitter Hylkema van de Friesche Ijsbond op 2 januari 1909 om twintig minuten over vijf ’s ochtends de drieentwintig deelnemers aan de allereerste Elfstedentocht moed in. De elfstedentocht is dit jaar 100 geworden. Reden genoeg om feest te vieren. De horoscoop van de Elfstedenocht:

Boogschutter ascendant past helemaal bij deze horoscoop. De elfstedentocht is topsport en de toerrijders moeten echt bereid zijn over hun eigen fysieke grenzen heen te gaan, willen ze de 300 kilomter lange tocht tot het einde vol houden. Boogschutter geeft dus de grote uitdaging weer. De enorme aantrekkingskracht die deze rit voor schaatsers heeft, komt voort uit de grote driehoek tussen Jupiter in negen, Zon, Mercurius en Uranus in Steenbok, en de Maan in Stier. Vooral de Maan in Stier is belangrijk. In de horoscoop van Nederland zelf staat de Maan eveneens in Stier. Nederlanders zijn terecht trots op deze oer-Hollandse schaats-wedstrijd. Het Nederlandse volk (De Maan) ziet iets van henzelf terug in deze natuur strijd. Dit is de reden dat Willem Alexander deelnam aan de laatste elfstedentocht. Dat hij de tocht voldtooide maakte hem gelijk een held. Het volk vond het geweldig. Verder heeft de Maan in Stier met  vasthoudendheid, doorzettingsvermogen en emotionele kracht te maken.

Maar we moeten ons niet vergissen. De Elfstedentocht is allerminst een pleziertochtje. Neem bijvoorbeeld de tocht van 1963. Van de 10.000 gestarte rijders hebben slechts 127 het einde behaald. Mars in Schorpioen is kei en kei hard en hier staat Mars in oppositie met de Maan. Schaatsers moeten echt diep in de buidel tasten willen ze het eind streep halen. Elke rijder zal en moet het gevecht met zichzelf aangaan. Pluto conjunct de Noorderlijke Maansknoop en inconjunct Mars  – laat de grote eer zien die een succesvolle toerrijder te wachten staat. Laat dan Jupiter ook in sextiel staan met Neptunus en weten we het zeker: sterren worden in Friesland geboren!!

De horoscoop van de Elfstedentocht

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen, mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Horoscoop: De Elfstedentocht

  1. Pingback: Astrologieblog Terugblik: De Elfstedentocht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *