Astrologie:Schaatsen – Dat is Neptunus

Schaatsen – Neptunus !! Gisteravond bij Pauw en Witteman zat een heuse professor over het ‘waarom’ van het schaatsen in Nederland. Ben benieuwd! En snel schreef ik een aantal van zijn argumenten op met de bedoeling die op ons astrologische Neptunus-idee te leggen. ‘Overwinning op het water”, ‘Saamhorigheid’, ‘Gelijkheid’, ‘Hoogmoed en de val’, ‘Zelfgemaakt Land en dat kunnen inspecteren’, ‘Koek en Sopie handel rond het ijs’. Om er een paar te noemen.

De astrologie van ijsvermaak. Neptunus is het codewoord; IJs alleen al beantwoordt aan het idee, het is doorzichtig en het is vluchtig. Wereldkampioen langebaan, Leo Visser zei ooit ‘schaatsen is muziek’. En daarmee sloeg hij de spijker op de kop. Muziek is ook Neptunus, stopt de muziek dan is er echt niets meer over. Rijden over stille sloten is ook voor mij muziek. Saamhorigheid, ja, schaatsen heeft als equivalent ook ‘lijden’ (12ehuis). De omstandigheden zijn vaak moeilijk, koude noordooster, striemende riemen, vermoeide spieren, koude handen. Maar we hebben het allemaal en dat verbroederd. Ook past hier de term ‘heroïek’, er is eer te behalen. Van ‘Goedzo Jantje’, ‘kijk hem toch al eens schaatsen‘ tot aan ‘Paping ligt voor, Paping gaat het halen’ en nooit meer zullen we hem vergeten. Dan is er een anders soort heldhaftigheid, je kunt er doorheen zakken. Deze latente angst is er bij elke schaatser aanwezig. ‘Gelijkheid’ akkoord, Neptunus kent geen overwinnaars, dat is het terrein van Mars. ‘Inspecteren’ jawel, de geheime achterommetjes, de plekken waar men anders niet komt, Neptunus. ‘Koek en Sopie’ als afgeleide, 12e huis met zijn heerser Neptunus, trekt ook Maagd (6e huis tegenover 12e) aan, dienstbaarheid. Een middenstander is in basis dienstbaar aan zijn klanten. ‘De klant is koning’ en die rijdt daar op de schaats. Dan heeft Neptunus nog een aardige kant, het begrip ‘Feest’valt er onder en humor. IJs roept ook hierdoor blije gevoelens op. Als laatste wil ik hier de ‘scheve schaats’noemen, berijdt men die dan kan dat maar beter uit de openbaarheid blijven – typisch Neptunus.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *