Horoscoop:Anne Frank zoenen op zolder

Vanavond, om 8 uur, is de laatste deel van een nieuwe tv-bewerking van het dagboek van Anne Frank op de bbc te zien. “In tegenstelling tot eerder film en televisebewerkingen, waarin de Joodse onderduikster veelal werd neergezet als een perfect en braaf meisje, wordt Anne naar voren geschoven als een brutaal, soms ronduit onbeschoft wicht. Een echte puber!!” het Parool. Het resultaat is verbluffend. Dit is de BBC op zijn best. Alle karakters komen geweldig goed uit de verf. Mijn persoonlijke favorieten is Mw. van Daan. Maar komt deze nieuwe kijk op Anne Frank overeen met de werkelijkheid??? De horoscoop van Anne Frank.

Anne Frank horoscoop gegevens: 12 juni 1929, Frankfurt tijd onbekend

 

Schrijftalent is duidelijk aanwezig. Anne Frank heeft Mercurius in Tweeling. Scherpzinnig, humoristisch en intelligent, zijn een paar sleutelwoorden die bij mij opkomen. De diepgang – want die is er ook – is een kenmerk van de Zon in oppositie met Saturnus. Jantje lacht, Jantje huilt. Een bepaalde wispelturigheid zit er in. De bbc doet het goed!!! Anne heeft Venus in Stier. Denk aan warmte, vrouwelijke charmes en schoonheid. In de bbc verfilming, zien we hoe Peter en Anne elkaar omhelsen en zoenen op zolder. Waarom niet? Venus in Stier maakt heel zintuigelijk. Meer dan zoenen zat er volgens mij ook niet in. Trouwens, Anne’s scherpzinnigheid zie ik ook terug in de aspect tussen Mars en Mercurius. Anne lijkt mij inderdaad iemand die niet bang is om haar opinie te geven, ze zou zelfs woorden en wapens kunnen gebruiken. Fel kunnen zijn.

Anne’s moeder is geboren op dezelfde dag als ik!!! 16 januari. Mw. Frank is dus een Steenbok geweest. Lucht en aarde vinden het vaak moeilijk elkaar te begrijpen. Het zijn net twee tegenpolen. Steenbok is inhoudend en conservatief. Tweeling is provocerend en tegelijkertijd speels. Het is af en toe ronduit pijnlijk om naar hun relatie op het scherm te kijken. Heel knap gespeeld.

Op 4 augustus is het achterhuis bestormd door de Grune Polizei en de bewoners gearresteerd. Op dat moment was Saturnus in 5 graden Kreeft en in conjunctie met de progressieve Zon in de horoscoop van Anne Frank. Anne’s ergste nachtmerrie (radix Zon/Saturnus oppositie) gebeurde ook. Toen de Dagboek voor het eerst in 1947 gepubliceerd was, was Uranus bezig met de transit over de Zon in Anne’s geboorte horoscoop. Uranus duidt zowel op het uniek, universeel karakter van het werk als ook op de schokkend gebeurtenissen die het boek omschrijft De Zon heeft te maken met onze hoofdpersoon zelf, wie opnieuw tot ons spreekt.

Wat hopen de actuers bij de kijkers los te maken…”Ik hoop vooral dat ze aangenaam verrast zullen zijn” zegt Iain Glen wie Otto Frank speelt. In dit opzicht is de serie ronduit geslaagd.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *