Valkyrie:Horoscoop Graf von Stauffenberg

Gisteravond in Amsterdam vond de premiere plaats van de film Valkyrie met Carice van Houten en Tom Cruise. Valkyrie vertelt het verhaal van Claus Schenk Graf von Stauffenberg, de duitse officier die 1944 een poging deed Hitler op zeep te helpen. Valkyrie is de code-naam van die operatie. De horoscoop van Graf von Stauffenberg (15 nov. 1907, Augsburg, Duitsland, tijd onbekend):

Net als vele anderen – ben ik altijd gefascineerd geweest door de geschiedenis van de Tweede Wereld Oorlog. Wat mij het meest interesseerde als meisje, was de “verzet” . Ik heb Schorpioen ascendant, Mars in Ram, en Pluto op de midhemel. Dit zal er wel iets mee te maken hebben. Verzetstrijders -die waren gewoon bijzonder dapper. “The bravest of the brave.”

Graf von Stauffenberg was een Schorpioen. Schorpioenen hebben persoonlijke macht (in positieve en soms helaas ook in negatieve zin, denk aan Charles Manson eveneens een Schorpioen) en het vermogen anderen te beinvloeden. Graf von Stauffenberg was leider van een verzetsgroep. Schorpioen is zwijgzaam, en Mercurius is combust in deze horoscoop. Dit houdt in dat hij waarschijnlijk een nogal geheimzinnige karakter had. Hij kon dingen goed voor zichzelf houden. Het vermogen van Graf von Stauffenberg om grote offers te maken, zien we terug in de conjunctie van Neptunus met de noorderlijke maansknoop. Pluto vierkant Saturnus spreekt boekdelen over zijn leven en zijn dood. Hij stond heel dicht bij de vuur. Speelde met de dood. Nam enorme persoonlijke risico’s, en werd uiteindelijk dood geschoten. Nu komt Graf von Stauffenberg opnieuw in de schijnwerpers te staan. De Zon van Tom Cruise – staat conjunct met de Neptunus, knoop conjunctie in von Stauffenberg’s horoscoop.

De grote driehoek tussen, Mercurius, Neptunus en Saturnus laat zien dat Graf von Stauffenberg boven alles een idealist geweest is. Zijn laatste woorden waren “”Es lebe unser heiliges Deutschland!”

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Valkyrie:Horoscoop Graf von Stauffenberg

 1. Penny Kinsky zegt:

  Claus Schenk Graf von Stauffenberg, de duitse officier
  die 1944 een poging deed Hitler op zeep te helpen.

  geboren, 15 nov. 1907, Augsburg, Duitsland, tijd onbekend:

  Lilith 24 graden Cancer
  Driehoek Zon Scorpio
  Driehoek Maan Pisces

  Zwarte Maan Lilith in Cancer [www.astrotherapie.nl]

  Voor Lilith | Cancer terug naar “huis”, “terug naar de wortels” en het vinden van innerlijke rust is wat hier gedaan moet worden om de verlichte kwaliteiten van Lilith te “openen”. Het is de reis naar binnen. Het is een heel persoonlijke, angstige reis. Angst, schuld of spijt zullen meekomen. Lilith | Cancer moet moedig zijn en zich ontdoen van het “maatschappelijke masker” [10th Huis].
  Het masker dat werd gebruikt om de wereld te laten geloven dat alles o.k. is. Dit is geen reis die men via een cursus of op eigen houtje wel even kan maken. De juiste partner in een relatie kan voor Lilith | Cancer een enorme steun betekenen. In contact te komen met zichzelf
  is mogelijk via meditatie-oefeningen of chakra- en aura sessies [grondingen]. Wanneer al dit werk is gedaan is Lilith | Cancer “geopend” voor anderen die “ontworteld” en in nood zijn. Lilith | Cancer is uigenodigd door de kosmos werk te verrichten met deze psychologiche kwaliteiten.
  Het behoeft geen professionele praktijk te zijn. Helpen van bekenden of de “eigen spirituele familie” is goed genoeg. De warmte en liefde ervaren van degenen rondom. Dat is de spirituele groep waarbinnen men zichzelf en de ander vertrouwt.

  [http://www.astrotherapie.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *