Valkyrie:Horoscoop Graf von Stauffenberg

Gisteravond in Amsterdam vond de premiere plaats van de film Valkyrie met Carice van Houten en Tom Cruise. Valkyrie vertelt het verhaal van Claus Schenk Graf von Stauffenberg, de duitse officier die 1944 een poging deed Hitler op zeep te helpen. Valkyrie is de code-naam van die operatie. De horoscoop van Graf von Stauffenberg (15 nov. 1907, Augsburg, Duitsland, tijd onbekend):

Net als vele anderen – ben ik altijd gefascineerd geweest door de geschiedenis van de Tweede Wereld Oorlog. Wat mij het meest interesseerde als meisje, was de “verzet” . Ik heb Schorpioen ascendant, Mars in Ram, en Pluto op de midhemel. Dit zal er wel iets mee te maken hebben. Verzetstrijders -die waren gewoon bijzonder dapper. “The bravest of the brave.”

Graf von Stauffenberg was een Schorpioen. Schorpioenen hebben persoonlijke macht (in positieve en soms helaas ook in negatieve zin, denk aan Charles Manson eveneens een Schorpioen) en het vermogen anderen te beinvloeden. Graf von Stauffenberg was leider van een verzetsgroep. Schorpioen is zwijgzaam, en Mercurius is combust in deze horoscoop. Dit houdt in dat hij waarschijnlijk een nogal geheimzinnige karakter had. Hij kon dingen goed voor zichzelf houden. Het vermogen van Graf von Stauffenberg om grote offers te maken, zien we terug in de conjunctie van Neptunus met de noorderlijke maansknoop. Pluto vierkant Saturnus spreekt boekdelen over zijn leven en zijn dood. Hij stond heel dicht bij de vuur. Speelde met de dood. Nam enorme persoonlijke risico’s, en werd uiteindelijk dood geschoten. Nu komt Graf von Stauffenberg opnieuw in de schijnwerpers te staan. De Zon van Tom Cruise – staat conjunct met de Neptunus, knoop conjunctie in von Stauffenberg’s horoscoop.

De grote driehoek tussen, Mercurius, Neptunus en Saturnus laat zien dat Graf von Stauffenberg boven alles een idealist geweest is. Zijn laatste woorden waren “”Es lebe unser heiliges Deutschland!”

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Valkyrie:Horoscoop Graf von Stauffenberg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *