Horoscoop: Solar Eclips, Belgie

Vanochtend (om 08.59 CET) vond de eerste solar eclips van het jaar plaats in 7 graden Waterman. De heerser van deze solar eclips is dus Saturnus – hier retrograde in het teken Maagd. Deze eclips is een totaal eclips – en de laatste eclips die zo lang duurde -7 minuten – was in sept. 2006. De duur van een eclips zou een invloed moeten hebben op de kracht en de uitwerking van een bepaald eclips. De Zon en Maan zelf zijn ongeaspecteerd maar – voor Nederland bijvoorbeeld- is de ascendant eveneens Waterman – zodat ook hier Saturnus die nu in oppositie met Uranus staat – duidelijk aangehaald wordt. Wat ook heel belangrijk is, is dat momenteel zeven van de tien planeten in de tekens Steenbok of Waterman staan. Deze planeten worden dus allemaal door Saturnus beheerd. Dit wordt wel een heel Saturnale eclips.

Mijns inziens, zijn eclipsen te vergelijken met een zwarte gat. Ze hebben het vermogen om gebeurtenissen naar zich toe te trekken – zowel in de periode voorafgaande aan het eclips als de periode erna. In mundane astrologie – worden eclipsen in verband gebracht met nare gebeurtenissen. Het klassieke voorbeeld is de solar eclips daags na de dood van zowel Prinses Diana als Mother Teresa, begin september 1997. Het wegvallen van de Zon – gaat dan gelijk op met het wegvallen van bekende, prominente personen.

Eclipsen kunnen heel traumatisch uitpakken. De individueel betrokkenheid bij collectieve trauma’s vind je terug in de aspecten die een eclips maakt in een individuele horoscoop. Ik kan niet anders dan de afschuwelijke gebeurtenissen die afgelopen week vrijdag in Dendermonde, Belgie plaatsvonden in verband brengen met deze solaar eclips. Saturnus de heerser van deze eclips, maakt momenteel een transit over de planeet Venus in de horoscoop van Belgie. En diezelfde Venus is heerser van huizen vijf (de kinderen) en zes (de mensen die in de creche werkte). De data die ik voor Belgie gebruik is: oct  4 1830, 12 uur, Brussel.

De wederzijdse receptie in de eclips horoscoop tussen Saturnus en Mercurius – beide retrograde – laat a) de media aandacht zien en b) zal het begin signalleren van een brede maatschappelijke discussie over de veiligheid van kinderen (die ook onder Mercurius vallen) op scholen en creches.

Gelukkig – en ik meen het echt – gelukkig is er een verschil in hoe de gemiddelde eclips in een persoonlijk horoscoop uitwerkt. Astrologie op mundane niveau – is gewoon astrologie van een heel andere orde.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *