Mercurius :Invoering OV-chipkaart

Vandaag is D-Day voor de OV-chipkaart. Vanaf vandaag geldt de strippenkaart niet meer op het Rotterdamse metronet. Astrologisch gezien – lijkt mij dit heel spannend. Al doet iedereen zijn best, het moet gezegd worden, zo’n systeem invoeren tijdens een Mercurius retrograde periode, is niet slim. Mercurius heeft o.a. te maken met korte reizen en de streekvervoer valt hieronder. Mercurius heeft trouwens ook met forenzen te maken en met de drukte rondom stations als al die mensen ineens bij elkaar komen. Dat geklets rondom de koffie tenten. Niet alleen is Mercurius retrograde  – maar de Maan staat ook nog in Vissen vandaag. Vissen is een dualistische teken – dus het volk zal nooit met elkaar eens kunnen zijn of dit systeem nou goed is of slecht. Vissen is ook een water teken. Veel mensen zullen de kans zien en grijpen om aan het betalen te “ontglippen”.

Niet alleen Mercurius maar ook Saturnus is retrograde. De structuur en de kennis die nodig is om het goede verloop van de invoering van de OV-chipkaart te garanderen  ontbreekt. Het systeem is kennelijk niet waterdicht , anders had Amsterdam er niet voor gekozen voor het invoeren uit te stellen ..(Phew..laat ons eerlijk zijn Amsterdam kan echt niet veel meer hebben. De noord/zuid lijn is al ingrijpend genoeg.) Maar goed.. Saturnus in oppositie met Uranus en ook de Maan – geeft ook veel verveling en gemopper. “But all is not lost.”

Mercurius loopt naar stilstaan toe en gaat op 2 februari weer direct lopen. Dit scheelt. Het zal wel even duren…maar tenminste … we hebben altijd  hoop.

Invoering OV-chipkaart 29 januari 2009, ik heb 06.00 als tijd genomen. Rotterdam

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Mercurius :Invoering OV-chipkaart

  1. Cem zegt:

    Ik ben benieuwd wat je visie astrologisch gezien is op het feit dat met de OV chipkaart het reisgedrag van burgers exact kan worden gemeten. Tijdstip, locatie, traject, alles wordt gemeten. Dit gekoppeld aan je eigen ID betekent dat dit een inbreuk is op je privacy.

    Als straks ook alle medische informatie (en zelfs volledig DNA profiel van babies) in de EPD/EKD terecht komt, betaling via een chip gaat, kunnen al deze systemen aan elkaar worden gekoppeld (kwestie van tijd) en blijft er steeds minder over van onze privacy en vrijheid. We zijn tegenwoordig al een getal voor de overheid en een groeiend aantal bedrijven en dat wordt straks dus nog grootschaliger.

    Als het aan mij ligt, moeten we ons hier fel tegen verzetten. Nieuwe technologie is prachtig, maar niet ten koste van onze vrijheid, privacy en gezondheid. Ik ben benieuwd wat Uranus in Ram voor invloed gaat hebben hierop.

  2. - zegt:

    Helemaal gelijk Cem. Punt is… hoe meer data hoe minder nut. Registreren zal niet helpen dingen te voorkomen. Er was een leuk brief hierover laatst in de Trouw. “Registreren alleen helpt niet om te voorkomen dat iemand het verkeeerde been wordt afgezet. Daarvoor helpt alleen een oplettende arts” Rick van Amersfoort, van Buro Jansen&Jansen. Hoe meer registratie – juist hoe minder altertheid en hoe meer verwarring. Het maakts ons allemaal erg kwetsbaar. Erg kwetsbaar. Het is een zorg ja. Wat ben ik blij dat ik niet Jan Janssen, of Kees de Jong, heette. Echtwaar….Ha Ha… Lange leve Uranus…laat de vrijheid altijd zegevieren..Elizabeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *