Astrologie: Orakel, Mars in Weegschaal

Dit is de eerste artikel in een weer een nieuwe reeks. Ik hou van orakels. Angel cards, tarot kaarten, astro-dobbelstenen – ik gebruik alles – maar niet tegelijk natuurlijk. Waarom? Omdat ik graag toegang wil hebben tot mijn rechter hersenen helft. Wat volgt is een vrije associatie rond een thema. Vandaag met de dobbelstenen: Mars in Weegschaal in het negende huis:

Hier krijg ik een beeld van een krijgsheer zonder wapens in een land verweg van huis. Of een prachtig kunstwerk van een krijgsheer zoals deze uit China.

Weegschaal zoekt liever geen ruzie, wil het liefst de lieve vrede bewaren, is altijd bereid een compromis te zoeken.

Mars in Weegschaal in negen, past bij een vakantie in het buitenland, waar inspanning(Mars) zich met lekker luieren (Weegschaal) afwisselt. Mars in Weegschaal in negen is ook een studie kunstgeschiedenis op de universiteit.

Mars in Weegschaal is een voorstander van een religieuze stroming, waarvoor men af en toe op moet komen. Waar Mars is – is ook strijd.

Mars in Weegschaal in negen, doet mij denken aan aspiraties die met de vrede in de wereld te maken hebben. Het idee van een eco-warrior. Deze plaatsing van Mars, zeker in de horoscoop van een man, laat zien dat de persoon best ver is gekomen in het overwinnen van de eigen agressie. Er is ongetwijfeld sprake van een bepaalde gebrek aan ego – wat helemaal past bij het spirituele leven, zoals dat door het negende huis wordt weergegeven.

Mars in Weegschaal, doet mij ook denken aan een harmonieuze samenwerking. Weegschaal blinkt uit in het samenwerken – en Mars heeft met onze energie en met onze werkhouding te maken. Al heeft Mars in Weegschaal veel minder kracht dan bijvoorbeeld Mars in Ram – maar tegelijkertijd zit er ook veel minder spanning in het lijf. 

Mars in Weegschaal zal met de zachtaardige minnaar te maken kunnen hebben. Deze Mars wil liefhebben en heeft heel wat – in alle opzichten – voor de ander over. 

Mars in Weegschaal – kan natuurlijk best lui zijn, of lang in een situatie blijven die onbevredigend is, door gebrek aan moed.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astro orakel v.d. dag en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *