Astrologie: Maansverduistering

Over enkele uren vindt de eerste maansverduistering van het jaar plaats, dan wel in 21 graden Leeuw/Waterman. Tijdens een maansverduistering, valt de schaduw van de aarde over de maan. Dit natuurverschijnsel heeft een symbolische betekenis. De maan symboliseert de emoties, het gevoelsleven, het verleden en hoe we onbewust op situaties en mensen reageren. In de periode rondom een maansverduistering neemt de solaar kracht toe. De grote uitdaging is: terwijl we onder de druk van de emoties staan, toch vanuit de ratio te handelen. Het is een prachtige tijd om onze emoties te onderzoeken zonder op de emotionele inhoud te reageren. We moeten proberen de rol van toeschouwer te spelen. Bij volle maan – is er dikwijls sprake van een crisis – bij een eclips komt er een schepje bovenop. Als we de maancyclus met een golf vergelijken, dan is dit de top “the crest”, het hoogtepunt. Alle krachten bundelen zich en dan in een fractie van een sekonde slaat alles om…de energie begint nu af te nemen.

Gisteravond, droomde ik over een leeg appartement. Ik liep door een reeks kamers heen en was bezig ze met mijn geestesoog opnieuw in te delen. Dit wordt mijn praktijk, hier komen mijn boeken te staan…. Aan de voorkant van het huis bevond zich een drukke winkel straat, heel lawaaierig en vol leven. Aan de achterkant van het huis, was er op een paar minuten lopen een park. Ik was als dromer heel bewust van de contrast tussen voor en achter.  Het verschil tussen de drukte voor en de rust achter dat appartement, doet me nu denken aan het verschil tussen Zon en Maan – hoofd en hart, denken en voelen. Ik vind het heel merkwaardig dat deze maansverduistering op mijn IC/MC as valt. Mijn plek in de wereld (de drukke winkel straat = de MC) en mijn plek op de aarde (het groene plek achter= de IC).

Graag hoor ik ook jullie persoonlijke verhalen over deze eclips… Elizabeth

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Astrologie: Maansverduistering

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *