Pluto, Bos, Bush & economische recessie

De Economische Recessie: Was J.B.Gieles er nog maar, want die heeft jarenlang de invloed van Pluto op de wereld bestudeerd. Pluto, de planeet die staat voor revoluties, voor moord en doodslag, voor terreur, voor krachten uit de onderwereld, voor atoomkracht en …. voor GELD. Zo’n beetje de halve astrologische wereld zag de bui hangen toen Pluto vanuit Boogschutter het teken Steenbok naderde. Maar de laatste keer dat dit plaatsvond was in 1760 en vanuit die tijd is zoveel niet opgeschreven. Wikipedia meldt dat er toen problemen waren met de zilver hoeveelheid en in die tijd stond een ‘bankbiljet’ nog voor een hoeveelheid zilver en goud en nu dreigde er schaarste te ontstaan en wankelde dit systeem. Aha

Pluto, Bos, Bush & de economische recessie: Eigenlijk zit er wel een parallel met die situatie. Engeland begon steeds kleiner muntjes uit te geven want het zilver raakte op. Nu is het ‘zilver’ ook op geraakt. Eigenlijk moet je zeggen, drastisch minder geworden. Toen Pluto in Boogschutter liep was er geen begrenzing meer, dat is de aard van Boogschutter. De totale in omloop zijnde geldhoeveelheid bestond voor een groot deel uit ‘op-de-borst-klopperij’ van bedrijven die schitterende cijfers produceerde waardoor het aandeel steeg en er dus ‘geld’ gemaakt werd. Over de banken wil ik het niet eens meer hebben.

Pluto, Bos, Bush en de economische recessie: Het ‘op-de-borst-geklopte’ geld is nu door Steenbok, die niet zo van dikdoenerij houdt, tot zijn normale proporties terug gebracht en daardoor is er nu gewoon minder geld. Ik heb ooit eens een cursusje bedrijfskunde gedaan en daar uit herinnering me dat die geld hoeveelheid en de economie met elkaar te maken hebben. Letterlijk herinner ik me dat de leraar toen zei: ‘Als je in één uur een gulden verdient en je besluit 2 keer zo hard te werken dan verdien je er twee en is er per manuur twee keer zoveel geld in jou wereld’. Hij wilde daarmee zeggen dat snelheid, en daarvan afgeleid de hoeveelheid in verband staan met economische activiteit.

Pluto, Bos, Bush en de economische recessie:

Dat Bos en Obama, maar Bos was eerst, een vreselijke grote hoeveelheid geld in de economie pompen is daarom juist. Het ‘opgeklopte’ geld moet worden opgevangen en dat is eigenlijk het enige dat moet gebeuren om eenzelfde omloopkracht te verkrijgen. En als je onvoldoende geld hebt (er moet uit te rekenen zijn hoeveel er weg is) dan moet je de snelheid maar opvoeren.

Nu maar even naar de astrologie. Steenbok maakt deel uit van de aarde driehoek. Stier en Maagd doen er in mee. De pijn in Steenbok is het beste in die twee sectoren op te vangen. De positieve Stier heeft te maken met de vruchten der aarde en doet rijkdom toenemen. De positieve Maagd schept orde. De negatieve Maagd schrijft alles op, pas daar weer voor op want daarmee haal je er de snelheid weer mee uit. Letterlijk vertaalt, verlicht het ambtenaren juk op de landbouw, om ergens te beginnen.

Ps. In de dertiger jaren liep Pluto Kreeft in; Kreeft en Steenbok hebben met elkaar te maken! In de jaren 80, ook niet lekker, stond Saturnus bij Pluto.

Ton Brakenhoff

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, Pluto in Capricorn, TonBrakenhoff en getagd, , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Pluto, Bos, Bush & economische recessie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *