Kabinetshoroscoop: Pluto Crisis Overleg

 

De gezichten van de deelnemers aan het kabinetsoverleg over de aanpak van de crisis staan met de dag somberder. Toen ze een paar dagen geleden begonnen aan de onderhandelingen pakte ik de kabinetshoroscoop erbij (Balkenende 4, 22-2-07, Den Haag, 3.04 pm). Transit Pluto staat op moment sextiel op de kabinetszon, minder dan een halve graad van het exacte sextiel; niet echt een makkelijke stand. De kabinetszon zelf staat in het achtste huis van de kabinetshoroscoop, het thema crisis komt nog nadrukkelijk naar voren. Verder is de Zon heer 1 en heer 2, belangrijke huizen voor onderhandelingen over gezamenlijke aanpak en financiën. Dit is al lastig genoeg maar het wordt nog moeilijker: Pluto begint langzaam tot stilstand te komen, hij loopt nog slechts een tiende graad vooruit de komende weken en begin april begint hij retrograde te lopen. Een stationaire Pluto dus, de komende weken. Een stationaire planeet is niet echt bevorderlijk voor een snel resultaat lijkt me. En Pluto heeft ook ruim de tijd om zijn invloed op de kabinetszon uit te oefenen. Niet echt een lekker gegeven om vooruitgang te boeken, dat duidt meer stagnatie en stilstand. De kabinetshoroscoop:

Gisteren las ik een column op Astrotabletalk over Venus en Pluto. Venus en Pluto hebben te maken met (het grote) geld, macht en crisis, dus van groot belang bij deze besprekingen. Venus loopt op dit moment door de Ram en staat dus in vernietiging. Bovendien is Venus net retrograde gaan lopen, meer vertraging dus. Begin april gaat Venus een vierkant vormen met Pluto, net op het moment dat Pluto stil staat aan de hemel. De schrijver van Astrotabletalk vond het een mooie tijd voor reflectie op genomen maatregelen. Ook voor consolidatie van een situatie, rust terugbrengen, zou ik denken. Wel lastig als er nog niks te consolideren valt. Loopt dit kabinet achter de feiten aan? Werknemers en werkgevers waren er samen snel uit, heeft dat te maken met een sterke (maar ongeaspecteerde Mars in Steenbok in het zesde huis? Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat.

copyright Maria Koekkoek

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Gast Schrijvers en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Kabinetshoroscoop: Pluto Crisis Overleg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *