Uranus Haalt weer de boel overhoop

We hebben wel behoorlijk wat Uranus energie om ons heen. Gisteren weer zo’n grillige dag hier in Amsterdam. Winkels gesloten – waaronder de Ikea, MediaMarkt, enz. enz. Veiligheid speelt een steeds grotere rol in ons openbare leven. Sinds een jaar staat de voordeur van onze school op slot. Je gelooft het niet – maar in Amsterdam – tot een jaar geleden – stond onze deur open. Als ik hieraan terug denk, weet ik wat een enorm gebaar dat was, een teken van vertrouwen in onze maatschappij als geheel. Vervlogen tijden…. Onze onschuld wordt afgepakt. De deuren gaan overal op slot. Camera’s, toezicht, elektronische registratie van gegevens….Uranus, Uranus, Uranus…. waarom zijn er geen leuke liedjes over Uranus geschreven? Het lijkt alsof waar Uranus in beeld komt – de revolutie niet lang op zich laat wachten. Dan bedoel ik revolutie in het breedste zin van het woord. Niet dat de principe van Uranus verkeerd is hoor, maar misschien hebben wij een verstoorde zender. Het boodschap komt niet goed over en in plaats van democratie lijkt Uranus ons steeds meer in de richting van “technocracy” te sturen. Daar maak ik me zorgen over. Het “mens” zelf lijkt te verdwijnen en als compensatie, of uit protest, gebeuren er gekke dingen om ons heen.

Ik heb van die dagen dat ik verlang naar een groen veld. Dan denk ik, het maakt niets uit – “any green field will do”. Aarde en gras onder me, hemel boven, het liefst met wat langzaam bewegende witte wolken. Dat deed ik graag als kind. Heeft mijn zoon dat ooit gedaan?? Hoe verder ons contact met de natuur verstoord wordt, hoe grilliger de wereld om ons heen wordt.

Ik kom uit Wales. We hebben een mooie woord “hiraeth” dat betekent “liefde voor het land”. Dit is anders dan heimwee – want het gaat echt om het land zelf, niet de familie die er wonen. Ik hoop dat er vanuit Pluto in Steenbok een positieve kreet uitgaat. Steenbok, heeft een verbinding met de kracht en warmte van de aarde. “Moeder Aarde. Help Ons. We raken onze wortels kwijt.” 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS, Uranus en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Uranus Haalt weer de boel overhoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *