Mercurius oppositie Saturnus:Meer crisis

Volgens het CPB is het officieel. Nederland zit in een diepe recessie. De economie gaat met 3% krimpen. De werkloosheid gaat omhoog. De verkoop van huizen stagneert. Het is moeilijk voor te stellen hoe mensen, die een klein jaar geleden een huis kochten, zich nu voelen. En toch verbaast dit mij eerlijk gezegd niet. Gisteren had ik het al over Mercurius (natuurlijke heerser van de pers) in oppositie met Saturnus (de staat). Het is logisch dat we juist nu de meest negatieve berichten over ons heen krijgen.

Maar wat mij wel verbaast, is het volgende. Gezien de enorme omvang van de crisis, vind ik het merkwaardig dat de economen en andere experts op dit gebied, het ramp zelf niet voorspeld hebben. Deze experts verdienen een kapitaal en toch hebben ze dit niet zien aankomen. Verder nog… er is niemand die hun kennis in twijfel trekt. Geen bedrijf overweegt het advies van zulke experts naast zich neer te leggen. Ze komen meestal aan het woord in artikelen of programma’s over dit onderwerp en niemand die hun integriteit betwijfelt. Ze houden hun positie en hun geloofwaardigheid. Economen worden niet uitgelachen of aan de schaandepaal gezet… terwijl astrologie en astrologen dagelijks in de vuurlinie staan. Je krijgt soms de meest ongeloofelijke reacties als je zegt dat je astrologe bent. Wordt er niet met twee maten gemeten?

Het verschil tussen “ons” en “hen” moet liggen in het feit dat economen “lid” zijn van de “establishment”. Hun visie past binnen onze huidige manier van denken. Het astrologische “denken” dat is flauwe kul. Hoor je mij lachen> Dat er “iets” ontbreekt aan het model zou nu duidelijk moeten zijn. In heel veel instanties hebben astrologen dit crises veel beter zien aankomen. Jammer dat niemand dit van de daken schreeuwt !!

Ik ben zelf geen “business astrologe“. En toch… Nu bijna twee jaar geleden, in een lezing over Pluto in Steenbok, had ik het over “Time for a Re-think”  en “Back to the Roots”.Op een van mijn overheads staat “de impact van de internet revolutie begint zichtbaar te worden” 
Grote Winkel Ketenen – On-line / De Destructie van de traditionele “binnenstad” het lijden van de kleine ondernemer, de kleine winkelier .
Later komt er misschien wel een ommekeer – terug naar het kleine Kreefterig winkel om de hoek.

Ik had het ook over de vergrijzing… hoe er een ander aanpak zou komen. Dat er andere soorten “te-huizen” zou komen, meerdere mogelijheden zou zijn.

En ik heb ook de horoscoop van de Wall Street Crash laten zien… want die crash vond plaats toen Pluto in de Kreeft stond – het teken dat  tegenover Steenbok staat. Ying/Yang… Dit is de reden dat er nu steeds meer behoefte is aan de ouderwetse Kreeft-gezelligheid. In een crisis komen mensen elkaar weer tegen. Hebben weer contact met elkaar. Dat is juist heel positief. Niets is alleen maar negatief.

Collectief blijven we voorlopig onder een koude douche staan… Hier worden we nuchter van… Maar mochten jullie passende Mercurius/Saturnus oppositie verhalen tegenkomen…houd ik me aanbevolen!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, Pluto in Capricorn en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Mercurius oppositie Saturnus:Meer crisis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *